hirdetés

Már a kormány asztalán van a szállodai szervizdíj ötlete

Éttermi mintára szeretne szervizdíjat a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége - ezzel próbálnának javítani a munkaerőhiányon.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Flesch Tamás, a szövetség elnöke beszélt az elképzelésről a Világgazdaság podcastjában a hvg.hu cikke szerint. A szállodai szervizdíj bevezetésének ötletéről már korábban is lehetett hallani, ezúttal viszont a kérést a szövetség már jelezte is a kormánynak.

A vendéglátásban megszokottnál alacsonyabb szállodai szervizdíjban gondolkodnak. Fotó: Depositphotos
A vendéglátásban megszokottnál alacsonyabb szállodai szervizdíjban gondolkodnak. Fotó: Depositphotos

A szervizdíj a vendéglátásban megszokott 10-15 százalékosnál jóval alacsonyabb, 2-4 százalékos lenne, amellyel a munkabérnél kedvezőbb adózású többletfizetést adhatnának a dolgozóknak. Flesch Tamás szerint ezzel a munkaerőhiányos időszakban lehetne segíteni az iparágon.

Hozzátette: szükség lenne az átlagárak folyamatos növelésére, ezt azonban nehezíti, hogy a magyar vendégek már nem tudnak többet fizetni. Budapesten a vendégéjszakák 90 százalékát külföldiek adják.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk