hirdetés
hirdetés

Meglepő statisztikák az olimpia idejéről

A brit Nemzeti Statisztika Hivatal (ONS) adatai szerint 2012 júliusában kevesebb tengerentúli turista érkezett Nagy Britanniába, mint egy évvel korábban. 

hirdetés

A statisztikai hivatal számai szerint a hónapban 3,18 millió vendég érkezett, ami 180 ezerrel kevesebb, mint 2011 júliusában. Nem csak a látogatók száma mérséklődött, hanem a költések is visszaestek az időszakban az ONS szerint. Az turisták összes költése 2012 júliusában 120 millió fonttal alacsonyabb volt, mint egy évvel korábban.

Az idei augusztus hónapra is valószínűleg hasonló trend lesz igaz. A BAA üzemeltetésében működő repülőterek legalábbis 2 százalékkal kevesebb határát jelentettek a hónapban, mint a tavalyi azonos időszakban, írja a Tourism Review. 

A lap szerint az angliát programozó utaztatók a magas szállodai szobaárakra panaszkodtak, amelyek sok lehetséges turistát elriasztottak. Pusztán az olimpia és a gyémánt jubileum miatt pedig kevesen érkeztek. 

Más olimpiai városok is tapasztaltak már hasonlót, főleg azok amelyek eleve is kedvelt turisztikai desztinációk voltak. Pekingben például a szállodai árak a sportesemény idején a megszokotthoz képest 10-szer drágábbak voltak, amely drámai, 30 százalékos visszaesést eredményezett 2008-ban a turisták számában. 

A közelmúltban a brit kormány kijelentette, hogy a következő négy évben 4,5 millió külföldi turistát szeretnének az országba csábítani, a mostani eredmények ezt a célt némileg visszavetik. Az ONS adatai szerint 2012 első hét hónapjában a külföldi vendégek száma 1 százalékkal, körülbelül 180 000 fővel nőtt. Viszonyításként, azoknak az angoloknak a száma, akik júliusban tengerentúli utazást tettek körülbelül 10 000 fővel 5,75 millióra nőtt. Az ő külföldi költésük több mint 220 millió fonttal 3,56 milliárd fontra nőtt. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk