Mennyit tud a kávéról? Tesztelje!

Hogyan halmozhatjuk az élvezeteket, ha kávéról, csokoládéról és borról van szó?

Február közepe a kávéról, a gasztronómiáról és a kávé borral és csokoládéval szoros kapcsolatáról fog szólni azok számára, akik regisztrálnak és ellátogatnak a Nespresso Atelier programsorozat társrendezvényeként megnyitó Gastro Experience Centerbe.

A Várkert Bazárban február 16. és 18. között szervezett interaktív kiállításon lehetőség nyílik arra, hogy mindent megtudjunk az ízprofilokról, az illatcsaládokról és a termőterületekről. A rendezvény színvonalát többek között olyan nevek emelik, mint a Michelin-csillagos Sárközi Ákos (Borkonyha), Tiago Sabarigo (Costes Downtown) és Mizsei János (Mák Bistro), Mészáros Ádám és Mártha Róbert (ONYX), valamint Barna Ádám (St. Andrea Wine & Gourmet Bar), Herczeg Ágnes és Fiáth Attila borszakértő, illetve Nagy Zoltán (Boutiq’ Bar) bártender is.

Nemcsak az ő mesteri fogásaik kulcseleme lesz a kávé, hanem a programokkal párhuzamosan futó interaktív kiállításé is, a Gastro Experience Centerben. Milyen egy földes illat? Hogy lehet egy íz gabonás? Melyik kávé lehet „boros ízvilágú”? Rengeteg hasonló kérdésre kínál választ az izgalmas gasztro- élményközpont, ahol csokoládé-, bor- és kávészakértők segítségével kalandozhatunk az ízek és illatok világában.

Ha a gyakorlatban is kipróbálnád, hogyan kényezteti minden érzékszervünket a kávé, és szeretnéd egy új oldaláról megismerni kedvenc italodat, jelentkezz előzetesen a kiállításra. A rendezvény ingyenes, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Épp ezért érdemes időben jelentkezni, mert a férőhelyek száma limitált.

Forrás: Vendég & Hotel


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?