Mit eszünk majd 2025-ben?

Hogyan mennek a vegán éttermek? Ki az a food stylist? Rohamosan alakul át a városi életmód: új szakmák születnek, piaci rések nyílnak. Ebbe a világba ad betekintést közel 20 programmal és 100 előadóval, jó példákkal a Loffice közösségi iroda április 19–20-án a Startup Safary rendezvény keretében.

A Startup Safary-n gasztro trendekről is szó lesz: társadalmi felelősségvállalás, veganizmus, food styling. Mit jelent a fenntartható vendéglátás és miért fontos? Mi van a “zöldségen” túl - milyen további társadalmi értéket tud teremteni a vállalkozás? A hazai gasztronómiai piacról bemutatkozik a Felelős Gasztrohős, a Kiosk Budapest, a HellóAnyu, a Doremi Today és a Budapest Bike Maffia.

A táplálkozásban az utóbbi évek trendje a veganizmus, amelynek része a növényi alapú táplálkozás, az állatvédelem és a környezetvédelem. “Világszerte 98 százalékkal nőtt tavaly a kereslet a vegán termékek iránt, az Egyesült Királyságban már 3,5 millió ember - a lakosság 7 százaléka - vallja magát oda tartozónak” - mondja Varga Balázs vegán sporttáplákozási tanácsadó, aki egy példát is említ: Kapósak a növényi tejek: egy ismert gyártó édesítetlen mandulateje iránt 2015 óta 2300-szoros növekedést mértek világszerte. A vendéglátóiparban Budapesten sorra nyílnak és jövedelmezőek a vegán éttermek, bisztrók. Az iparágban rejlő lehetőségekről Balázs mellett a VeganLove, a Naspolya Nassolda, a Culinary Institute of Europe és a Great Bistro alapítói beszélnek.

Természetesen a hagyományos vendéglátás is terítékre kerül. Elismert és hiteles szereplők árulják el, hogy mi kell egy sikeres gasztro vállalkozáshoz, illetve milyen új kapcsolódó szakmák vannak születőben. A gasztro blokkban bemutatkozik Laki Eszter grafikus, világutazó és a Dobrumba társtulajdonosa, Várvizi Péter a Larus Étterem vezető séfje, Rétfalvi-Kurucz Alexandra gasztro-coach és Beck Márton, a Padron tulajdonosa.

Az új trendek új szakmákat is teremtenek. Ilyen például a rendezvényen is felbukkanó food stylist, vagyis az ételek látványtervezője, aki az alapanyagok beszerzésétől kezdve, a koncepcióalkotáson át, egészen a “terített asztalig” sok mindennel foglalkozik.

Mi is az a Startup Safary? Berlinből, 2012-ben indult kezdeményezés, melynek célja a startup világ megismertetése a szélesebb közönséggel illetve a piaci szereplők közötti kapcsolatok bővítése. A cégek egy vagy két napra kinyitják kapuikat az érdeklődők előtt, és programokat szerveznek szakmabelieknek, potenciális befektetőknek, álláskeresőknek, pályaválasztás előtt állóknak. A Startup Safaryt eddig Európa több mint tíz városában rendezték meg Párizstól Athénig. Budapesten tavaly tartották az első ilyen eseményt közel 3 ezer résztvevővel.

Az eseményeken való részvétel a Loffice támogatásával ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Facebook események listája és regisztrációs információ az alábbi linken található: www.facebook.com/events/552496671800497/

Forrás: Vendég és Hotel


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.