hirdetés
hirdetés

Nagyszerű negyedévet tudhat maga mögött Miskolc

Tovább nőtt a vendégforgalom az év első negyedében Miskolcon – már télen is egyre többen érkeznek a városba. A KSH legújabb statisztikái szerint a külföldi vendégéjszakák száma közel megduplázódott 2015 hasonló időszakához képest (összesen 14 623 vendégéjszaka, 80%-os növekedés), a belföldi vendégéjszakák száma pedig 11%-kal nőtt (48 158 vendégéjszaka).

hirdetés

Három hónap alatt összesen 62 781 vendégéjszaka realizálódott a városban, ami 14,6%-os növekedést jelent 2015 hasonló időszakához képest. A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó szállásdíjbevétele az év első három hónapjában összesen 90 716 000 forinttal (22,1%) nőtt a tavaly első negyedévi adatokhoz képest, s már az első három hónapban túllépte a félmilliárd forintot (500 595 000 Ft).

A tavasz idén is több újdonságot hozott a Miskolc iránt érdeklődő családok, baráti társaságok számára, amiben jelentős szerepet játszanak a Miskolcot választó befektetők szolgáltatásai is. Az Avalon Park most nyílt wellness hotele mellett a Lillafüredi Libegő, illetve a Lillafüredi Sport- és Szabadidőpark segway túrái és elektromos kisbuszos kirándulóprogramjai is tovább színesítik az elérhető programlehetőségek körét. Áprilisban a TDM szervezet új témájú tematikus városnézéseivel és különleges, a Guide@Hand Miskolc alkalmazásra fejlesztett, a gyerekek új tanulási szokásait figyelembe vevő osztálykirándulás ajánlataival jelent meg. Mindezektől elsősorban a belföldi vendég- és vendégéjszakaszám további bővülését várja a TDM szervezet az év közepéig.

Fotó: Hanák Tibor
Fotó: Hanák Tibor

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés