hirdetés
hirdetés

Nem hagyják veszni nyaralásukat a Best Reisen károsultjai

Jelenleg még nem lehet pontosan tudni, hogy a Best Reisennél befizetett és el nem utazott ügyfelek közül hányan választanak utazást, hányan nyújtanak majd be kártérítési igényt a biztosítóhoz, illetve hányan vannak, akik bankkártyával fizettek, így közvetlenül a bankjukhoz fordulhatnak. A QBE-vel megállapodott utazásszervezők azonban nagy érdeklődésről számolnak be. 

hirdetés

Mi is megírtuk, hogy a biztosító próbál segíteni azoknak a Best Reisen utasoknak, akiknek az utazási iroda leállása miatt eredeti nyaralásuk elmaradt, de mégis szeretnének elutazni. A QBE olyan tour-operátorokkal igyekezett elsősorban megállapodni, akik a Best Reisen által kínált úti célokkal foglalkoznak. Először három utazási irodával, az Ibusszal, a Neckermannal és a Taurus Reisennel született megállapodás, majd a kör kibővült a Kartago Toursszal és a Robinson Toursszal. Utóbbi közleményben értesítette lapunkat, hogy lehetőséget nyújt a Best Reisen károsult utasainak, hogy a Robinson Tours által szervezett utazásokra a QBE Insurance/Europe által visszafizetendő részvételi díj engedményezésével elutazhassanak. Ez mind a Best Reisennél, mind Best Reisen utazásra ügynöknél befizetett utakra érvényes, hangsúlyozzák.

A fenti utazásszerzők kínálatából választhatnak tehát a Best Reisennél foglalással rendelkező utasok, az irodák pedig közvetlenül a biztosítóval számolnak majd el. Az utaztatók közlése szerint nagy az érdeklődés a nyaralások iránt. 

A Neckermannál augusztus 23-a óta számíttathatják be befizetett útjukat a Best Reisen károsultjai. Az első napok tapasztalata igen kedvező. Utasok tucatjai érdeklődnek és foglalnak új Neckermann utakat, elsősorban repülős utakat az utószezonra. A Neckermann szeptember 28-i krétai és 29-i rodoszi szezonhosszabbító járatai a legnépszerűbbek, mivel ebben az időszakban a magyar piacon már elég szűk a charteres kínálat.

A beszámítási folyamat egyszerű és gyors, a Neckermann intéz minden háttér egyeztetést a biztosítóval, akitől a jóváhagyás általában egy napon belül megérkezik. Az utasoknak csupán a Best Reisentől kapott eredeti dokumentumaikat kell a Neckermann utazási irodáiban bemutatni. Fontos információ, hogy a Neckermannál sem csak a Best Reisen saját utazási irodáiban foglaló utasok számára adott a lehetőség a Neckermann útra való beszámításra, hanem azoknak is, akik partner utazási irodákban foglalták Best Reisenes útjukat.

A Best Reisen károsultak utaztatásának részleteiről Dr. Békefi Veronikát, a Neckermann ügyvezetőjét kérdeztük:

TurizmusOnline: A gyakorlatban hogy működik ez? 
Dr. Békefi Veronika: Abban az esetben tudjuk új Neckermann utazás foglalásánál beszámítani az utasok korábban Best Reisennél befizetett díját, ha az utasok csomagtúrára fizettek be korábban. Ekkor be kell hoznia az utasnak az eredeti Best Reisen-es jelentkezési lapját és számláját, az eredeti befizetési bizonylatát, illetve az utazási szerződését. Továbbá alá kell írnia egy engedményezési nyilatkozatot és egy megállapodást, melyben a Neckermann javára lemond a kártalanítási igényéről.
Elég sok érdeklődő van. Úgy látjuk, hogy sikerült egy gyors és az utasok számára is egyszerűen lebonyolítható folyamatot létrehozni, így még van lehetőség, hogy akár a főszezon végén, akár az utószezonban mégis elutazhassanak azok, akik egyébként a Best Reisen csődje miatt elestek volna ettől a lehetőségtől. A Neckermann minden munkatársa a lehető legnagyobb rugalmassággal kezeli ezeket az érdeklődéseket, hogy aki akar, mindenképpen el tudjon utazni.

TurizmusOnline: Hányan jelentkeztek már?
Dr. Békefi Veronika:  A jelentkezők száma napról napra növekszik. Többen vannak, akik már meg is adtak minden szükséges iratot.

TurizmusOnline:   Hány utasra számítanak?
Dr. Békefi Veronika:  Ezt nehéz lenne előre megjósolni, mivel kimutatással nem rendelkezünk arról, hogy még hány utasa volt a Best Reisennek.

TurizmusOnline:  Mely desztinációk iránt érdeklődnek leginkább az utasok?
Dr. Békefi Veronika:  Elsősorban az utószezonban is kellemes időjárású úti célok iránt érdeklődnek: Spanyolországban Mallorca és Tenerife a legkedveltebb. De természetesen Törökországba és a görög szigetekre is szívesen utaznának. Azonban ide már szinte csak szeptember végére vannak helyeink – elsősorban Krétára és Rodoszra.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk