Glamping nyílt Szeged mellett

A vendégeknek a táborozás élményét, egyidejűleg magas színvonalú kiszolgálást kínáló, luxus jurtákból álló kemping nyílt kedden a Csongrád megyei Ruzsán.

A Homoki Lodge elnevezésű szálláshelyet létrehozó osztrák vállalkozó, Oliver Christen az MTI-nek elmondta, a 24-31 négyzetméteres jurták légkondicionáltak, tusolóval vagy pezsgőfürdős káddal, minibárral felszereltek. A vendéglátóhely az angol glamorous és a camping szavak összevonásával létrehozott glamping szóval jelölt filozófiát követi, amely a szállás nyújtotta kényelemre és élményre helyezi a hangsúlyt.

A vendégek pihenését egy egykori tanya épületeinek felújításával és bővítésével kialakított birtokon étterem, úszómedence, szauna, masszázs szolgálja. A látogatóknak rendszeresen lovastúrákat szerveznek – ismertette Oliver Christen.

Az építészmérnök végzettségű férfi elmondta, az első tanyát 1996-ban vásárolta meg, és 2002 óta foglalkoznak feleségével idegenforgalommal Magyarországon. A vendégeik többsége angolszász nyelvterületről – Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból, illetve Dél-Amerikából - érkezik, de az utóbbi időben egyre több a német, osztrák és svájci látogató. Sokan második vagy harmadik generációs magyarok, akik szeretnék megmutatni gyermekeiknek a hagyományos magyar vidék hangulatát, közben azonban nem kívánnak lemondani a kényelemről sem, ez adta az ötletet a szálláshely bővítéséhez – tette hozzá.

A legtöbben külföldi utazási irodákon keresztül érkeznek, vagy a világhálón bukkannak rá a szezonban 8-10 alkalmazottnak munkát adó Homoki Lodge szolgáltatásaira, hetente három-öt család érkezik. A terveik között szerepel, hogy az idén nyitnak a magyar vendégek felé is – jelezte Oliver Christen. Megjegyezte, hogy éves átlagban 40 százalék körüli a szálláshely töltöttsége.

Forrás: MTI


Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.