hirdetés
hirdetés

Ópusztaszeren tartotta közgyűlését a Kárpát-medencei Turizmus Egyesület

A Kárpát-medencei Turizmus Egyesület 2016. május 6-7-én Ópusztaszeren tartotta közgyűlését. A rendezvényen formálódik a Kárpát-medence turisztikai kínálatának rendszerezése, ami megszemélyesített minőségbiztosítással kerül a hetekben piacra - tájékoztatott hétfőn  az egyesület.

hirdetés

A 2015. nyarán megalakult Kárpát-medencei Turizmus Egyesület tagjai az ópusztaszeri ülésen beszámoltak az elmúlt időszak tevékenységéről és a kárpát-medencei magyar desztinációkat érintő eseményekről. A mozgalmas időszakban került sor egy székelyföldi TDM kutatásra, illetve turisztikai képzésre az egyesület közreműködésével.

Kárpátalján a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács által szervezett konferencián is bemutatkozott a szervezet. A Felvidéken Komárom – Párkány térségében megalakul a Dunamenti TDM szervezet, míg a Délvidék Tisza-menti településeinek összefogásával jött létre egy turisztikai klaszter. Az egyesület magyarországi tevékenységének keretében fejlesztik a kárpát-medencei turisztikai kínálat közös platformon történő megjelenítésének felületeit, valamint folyamatban van az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban egy kárpát-medencei turisztikai információs pont kialakítása.

A szervezet tagsági köre Ópusztaszeren tovább bővült, így a külhoni területekről immár tagjai között tudhatja a Felvidék, Kárpátalja, Székelyföld, a Délvidék, illetve a horvátországi magyarlakta térségek turisztikai képviselőit is.

A szervezet céljai a tapasztalatcsere, képzés, legjobb gyakorlatok megosztása, a turisztikai termékfejlesztés, illetve a promóció, amivel hozzájárul a magyarlakta térségek és magyar hátterű turisztikai vállalkozások fejlesztéséhez a Kárpát-medencében.

A célcsoportokat - magyarok, szomszédos országok többségi társadalma és harmadik országbeli turisták- figyelembe véve folyamatban van csomagajánlatok kidolgozása, amivel a tagság, a magyar hátterű turisztikai vállalkozások, magyarlakta desztinációk piacra jutását, értékesítési lehetőségeit szeretné bővíteni az egyesület. A szolgáltatások megszemélyesített minőségbiztosítással kerülnek piacra.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk