Reggeli kávé, finom süteménnyel

A 150 éves Auguszttal a Sirha kiállításon, a Progast standján.

Auguszt József, az egyik vendéglátó persze közel sem 150 éves, hanem családi cukrászcége üli idén ezt a patinás évfordulót. És kizárólag minőségi alapanyagokból készült süteményeikhez tökéletes porcelánban felszolgált finom kávé illik - ezért is ápol szoros üzleti kapcsolatot a Víg Bence által 29 éve alapított, és általa kezdetek óta vezetett Progasttal, ahol a mínőség és a stílus szintén a kínált teljes termékskála területén meghatározó.

A szűkkörű sajtótájékoztató keretében megtudtuk, a professzionális porcelánokat kínáló magyar cég immár 28. alkalommal van jelen a szakkiállításon (illetve annak hazai elődjénél, korábban a Hoventán is kiállított), a francia mintára Magyarországra kerülő Sirha Budapesten pedig negyedik alkalommal mutatják be legújabb kínálatukat impozáns, tágas standjukon. A két hazai szolgáltató 25 éve töretlen jó kapcsolatot ápol, mert, mint Auguszt Józseftől hallhattuk, Fény utcai üzletükben kínált desszertjeikhez a kávégépeket, a felszolgáláshoz szükséges porcelánokat már negyed évszázada a budaörsi cégtől szerzik be.

Minőségi termékhez minőségi kiszolgálás és persze kiváló alapanyag való, avat be sikerük titkába a neves cukrászmester, majd hozzáteszi, a cukrászdájukat alapító dédnagypapa, és a nagypapa is seprűvel hajtotta ki azt a konyhából, aki margarinnal akarta készíteni a leveles tésztát, hiszen, mondja Auguszt József, az kizárólag vajból lesz jó. Még egy titkát megtudtuk országhatárokon átívelő sikerüknek: az alapító Auguszt, mielőtt megnyitotta volna üzletét, 17 évig járta a világot, és vándorlása során a cukrászat minden apró csínját elleste nagy mesterektől. Ha ma valaki ilyen alázattal áll a szakmához, csakis az jöhet a nyomába a régi idők szakembereinek.

 

 

 

Forrás: turizmusonline.hu


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.