hirdetés

Repülőtér és szálloda fejlesztés közös koncepció alapján

A Hilton Hotels and Resorts jelentős repülőtéri szálloda kapacitás bővítést tervez az elkövetkező években, azon repülőterek környékén, ahol az állami támogatásnak köszönhetően is, a légi forgalom nagyobb mértékben növekszik.

hirdetés

Első lépésben természetesen a látványosan fejlődő kínai piacra szeretnének beruházni és a közeljövőben még száz új házat építeni. Mint Martin Rink a Hilton lánc Ázsia-Pacific csoportjának elnöke elmondta a „vegyes üzemelésre” tervezett új szállodák, úgy az üzleti, mint a nyaraló turizmusra lesznek berendezkedve és elsősorban a nagy forgalmú repülőterek, környékére települnek.

Kína hatalmas területén nagyon sok repülőtér található, de a lakóhelyek közötti nagy távolságokat figyelembe véve az utazók, indulás előtt, vagy érkezés után gyakran éjszakáznak a reptér közeli szállodákban.

A kínai Shenzen Hilton Shekou Nanhai sajtótájékoztatóján az elnök megemlítette, hogy az új koncepció különösen olyan területeken lesz sikeres, ahol a turizmus is jelentős. Az európai hálózatuk meglehetősen telített. Itt a bővítés, új házak építése valamint a repülőterek bővítése komoly fizikai és politikai akadályokba ütközik. Ezért munkájuk során elsősorban, de nem kizárólag Kínára fókuszálnak. Ezzel egyidejűleg a felméréseik szerint komoly kapacitás igény merül fel Észak Afrikában, és a Távol keleten is.

Az új koncepció nem csak szervezési, együttműködési, hanem belső berendezési változásokat is hoz. Szakítani kívánnak azzal az alap koncepcióval, hogy a vendég minden házban otthon érezze magát, mert mindegyik ház belső kialakítása azonos.

Az eddiginél jobban figyelnek majd a helyi sajátos igényekre, és ebben egy nagyobb fokú reprezentatív felmérés tapasztalati is felhasználják. Ugyancsak lényeges, hogy a Hilton kapacitás bővítése, élvezi a modernizált repülőterek hathatós anyagi támogatását is.  

A repülőterek mellett a kínai média és a turizmus szakma szintén nagy örömmel vette az új beruházási terveket és hajlandóságot mutat a repterek vezetésével is együttműködni a nagyobb hatékonyság érdekében.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk