Stabil lábakon az átszervezés után

A Neckermann Magyarország Cégcsoport legfrissebb sajtóközleménye:

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

"A Neckermann Magyarország Cégcsopor téletében egy nagyon nehéz és feszültségekkel telt időszak zárult le a napokban, amely tavaly szeptember 23-án vette kezdetét, amikor a Thomas Cook csődjét (majd az anyavállalat, az osztrák Neckermann, illetve ennek tulajdonosának,a német Neckermann csődjét is) bejelentették. Szinte egyedüliként mondhatjuk el az egész Thomas Cook Csoportból, hogy sikerült túlélnünk a Thomas Cook Csoport csődjét, talpon tudtunk maradni és el tudtuk kerülni irodáink bezárását.

Ahhoz, hogy elmondhassuk, lezárult ez az időszak, nagyon sok mindent kellett az elmúlt hónapokban megoldanunk, nagyon sok minden történt. Legfontosabb ezek közül, hogy megőriztük ügyfeleink, utasaink és partnereink, valamint munkatársaink, továbbá a szakma és a közvélemény bizalmát. Magyarországon is országos sajtója volt a történteknek. Bár nem mindenki, de a magyar emberek nagyon jelentős része értesült a történelem eddigi legnagyobb utazási irodai csődjéről, de ennek kapcsán arról is, hogy a Neckermann Magyarország, annak ellenére, hogy a csődbe ment nemzetközi Thomas Cook Csoport tagja volt, sikeres túlélője ennek a tragikus történetnek. Csapatunk sikeresen mentesítette utasainkat a külföldi csőd szinte valamennyi hátrányos következményétől. Utasaink a krízishelyzetben is megkapták a megrendelt, és befizetett szolgáltatásokat, vagy néhány kivételes esetben, jobb megoldás híján visszakapták befizetett pénzüket. Ezt az adott körülmények között komoly eredményként könyvelhettük el.

Kiemelkedő szerepe volt ebben a Neckermann Magyarország egész csapatának, munkatársaink áldozatkész, odaadó munkájának, lojalitásának, melyet nem győzünk elégszer hangsúlyozni és megköszönni. Köszönettel tartozunk a mellénk álló szakmának, a szakmai és állami szervezeteknek, különösen a MUISZ vezetőségének is, azért, hogy értékelték a munkánkat, igyekezetünket, elkötelezettségünket, hogy a válságos helyzetben végig szem előtt tartottuk utasaink, partnereink érdekeit és anyagi biztonságát, valamint munkahelyi csapatunk megőrzését.

Köszönet illeti a sajtó munkatársait is, akik ebben a nagyon nehéz helyzetben korrekt módon tájékoztatták a nyilvánosságot, segítettek elkerülni a pánikkeltést, és segítettek megőrizni az utazók még meglévő bizalmát mind társaságunk, mind az egész utazási szakma iránt. Miközben a válságot kezeltük, gondoskodnunk kellett arról is, hogy cégünk kiváljon a csődbe ment nemzetközi vállalatcsoportból.

Osztrák anyacégünk felszámolója a cégeladás mellett döntött, így a N-U-R Kft. közvetlenül, a Thomas Cook Air Kft. pedig közvetve a Central Médiacsoport befektetőinek tulajdonába került. A Central Médiacsoport menedzsmentje a tranzakciót követően elhatározta a N-U-R Kft-ből és a Thomas Cook Air Kft-ből álló úgynevezett Neckermann Magyarország Cégcsoport átszervezését, megadva ezen belül a saját befektetői célok megvalósítása mellett annak esélyét is, hogy az utazási vállalkozó tevékenység új alapokra helyezve folytatható, illetve újraépíthető legyen.

A több lépésből álló átszervezés keretében a Thomas Cook Air Korlátolt Felelősségű Társaság cégneve NUR TRAVEL Utazás Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság elnevezésre változott, és a Central Médiacsoport menedzsmentje felajánlotta a cég megvásárlásának lehetőségét a cég vezetői (dr. Békefi Veronika és dr. Szvoboda János) részére, azzal, hogy ezt a céget jelölte ki az utazásszervezési tevékenység újraépítésére és jövőbeli folytatására. Az ajánlat elfogadását követően a társaságot a vonatkozó feltételek teljesítése után bejelentették az utazásszervezők nyilvántartásába.

Ezzel párhuzamosan a N-U-R Kft. az átszervezés részeként az utazásszervezői tevékenységét megszüntette, és a továbbiakban csak utazásközvetítéssel, valamint utazásszervezésnek nem minősülő utazási szolgáltatások értékesítésével foglalkozik. Az átszervezés egyik utolsó lépéseként a NUR TRAVEL Kft. megvásárolta a N-U-R Kft. üzletrészeit, így az átszervezés végeredményeként a N-U-R Kft. a NUR TRAVEL Kft. leányvállalata lett.

Rengeteg munkával és álmatlan éjszakával a hátunk mögött mára elmondhatjuk, hogy a Thomas Cook Cégcsoport csődje, és az új tulajdonos által elhatározott átszervezés lebonyolítása után a N-U-R Kft-ből és a NUR TRAVEL Kft-ből álló „Neckermann Magyarország Cégcsoport” önálló, magyar magánvállalatcsoportként működik tovább. A küldetésünk továbbra is: minél több elégedett ügyfél érdekében végezni a munkánkat.

Forrás: Turizmus Online


Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.
Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont

Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont 

Esztergom minden korábbinál színesebb rendezvényszezont nyit az idei évben.
Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón

Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón 

A fesztivál során immár negyedszerre osztották ki a rangos NEB díjakat, amelyek innovatív és fenntartható európai projekteket díjaznak

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.