hirdetés
hirdetés

Szálláshelyek is segítenek az Ukrajnából menekülőknek

Most az Airbnb tett bejelentést, de a napokban számos szálláshely ajánlotta fel szobáit a humanitárius katasztrófa áldozatainak.

hirdetés

A hétfői bejelentés nyomán az Airbnb és az Airbnb.org díjmentes, ideiglenes szállásokat nyújt 100.000, Ukrajnából menekülő ember számára. Ezeket a szállásokat teljes egészében az Airbnb, az Airbnb.org Refugee Fund adományozói és az Airbnb.org nagylelkű szállásadóinak felajánlásai teszik ki.

Hétfőn Brian Chesky, az Airbnb társalapítója és vezérigazgatója, Joe Gebbia, az Airbnb társalapítója és az Airbnb.org elnöke, valamint Nathan Blecharczyk, az Airbnb stratégiai igazgatója és társalapítója levelet küldött Európa vezetőinek, elsőként Lengyelország, Németország, Magyarország és Románia vezetőinek, amelyben felajánlották támogatásukat a menekültek határokon belüli befogadásában. Az Airbnb.org vállalja, hogy megkönnyíti 100 000, ukrajnából menekülő rövid távú elszállásolását, eközben szorosan együttműködik a kormányokkal annak érdekében, hogy az egyes országok sajátos igényeit a lehető legjobban támogassák, többek között hosszabb távú tartózkodás biztosításával - olvasható a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

Az Airbnb.org egy független nonprofit szervezet, amely a válsághelyzetben lévő emberek átmeneti tartózkodásának megkönnyítését tűzte ki célul és az elmúlt öt év során az Airbnb-vel közösen több mint 54 000 menekültet és menedékkérőt - többek között Szíriából, Venezuelából és Afganisztánból - juttatott ideiglenes lakhatáshoz partnerein keresztül.

Vannak szálláshelyek, amelyek felajánlják segítségüket az Ukrajnából érkezőknek. A romániai Tusnádon a Silver Star Hotel & Spa teljes kapacitását mozgósítja most jótékony célra. Február 28-tól egyáltalán nem fogad új vendégeket a ház - írja a Spabook. A háromcsillagos szálloda közleményét a Facebook oldalán tette közzé, amely így szól:

 Kedves barátaink!  

Tájékoztatjuk Önöket, hogy hétfőtől (2022.02.28-tól) szállodánk határozatlan ideig nem fogad vendégeket, kizárólag az Ukrajnából érkező menekülteket. Mi személy szerint túl kicsik vagyunk ahhoz, hogy békét hozzunk Ukrajnába, de el tudjuk vinni azoknak az embereknek a lelkébe, akik ott mindent elvesztettek. Akiknek van foglalása nálunk a következő időszakra, köszönjük a megértést. Fel fogjuk venni Önnel a kapcsolatot, hogy visszaadjuk a kifizetett előlegeket."

Magyarországon is rengetegen ajánlották fel szálláshelyeiket a menekültek számára részben vagy egészben, ingyenesen, térképen megtekinthető, hogy hol található segítség - írja a szakportál.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk