hirdetés
hirdetés

Szatmáry Kristóf államtitkár nyilatkozott lapunknak

A tárca támogatja a nemzeti szállodai védjegy kialakítását

Több részletkérdés tisztázása folyik még, de a cél, hogy egy év múlva legyen nemzeti szállodai védjegyrendszer Magyarországon – közölte kérdésünkre Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős államtitkára.

hirdetés

Az államtitkár megerősítette, hogy a kempingek, falusi szálláshelyek és magánszállások esetében már működő nemzeti védjegyrendszerhez hasonló szisztémát kívánnak bevezetni a magyarországi szállodák esetében is.

Szatmáry Kristóf
Szatmáry Kristóf

A rendszer részleteinek kidolgozása folyamatban van, az nem eldöntött tény például, hogy kötelező lesz-e mindenki számára a belépés. Az a kérdés sem dőlt még el egyértelműen, hogy a nemzeti szállodai védjegy a Magyar Szállodaszövetség által támogatott európai uniós mintára kialakított Hotelstars Union rendszere lehet-e, bizonyos átalakítások után, vagy egy teljesen önálló szisztéma. Az államtitkár elmondta, hogy folynak az egyeztetések a Magyar Szállodaszövetséggel, és elképzelhető, hogy a tárca elvárásaival összhangban tud a szakmai szervezet módosítani a Hotelstars Union jelenlegi feltételrendszerén.

Szatmáry szerint mindenképpen egy évvel kitolják az átmeneti időszak lejártának határidejét (először tavaly decemberben járt volna le a határidő, majd idén júniusig azt meghosszabbították).

A készülő turizmus törvénnyel kapcsolatban Szatmáry államtitkár kifejtette, hogy még folyik a törvénnyel kapcsolatos egyeztetés.

Szántó Zoltán
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk