Távozik a Magyar Turizmus Zrt.-től Maráczi Gábor

Levélben értesítette távozásáról a turisztikai szakma képviselőit Maráczi Gábor, a Magyar Turizmus Zrt. marketingigazgatója.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A szakember elmondta: „Több mint négy, tapasztalatokban rendkívül gazdag, MT Zrt.-nél eltöltött év után lehetőségem van visszatérni a versenyszférába. A lehetőséggel örömmel élek, hiszen fontos, hogy új kihívások mozgassanak bennünket, és ez az idő most elérkezett.”

Ahogy 2011. decemberi kinevezésekor megírtunk, Maráczi Gábor 1989-ben szerzett vendéglátóipari üzemgazdász diplomát a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola Vendéglátóipari szakán. Szállodai karrierjét 1984-ben kezdte a Pannonia Hotels Rt.-nél (később Accor Pannonia Hotels), amelynek szállodáiban végigjárta a ranglétra minden fokát. A szállodavállalattól 1998-ban „igazolt át” a Thermal Hotel Aquincum Kft. által üzemeltetett Corinthia Aquincum Hotelbe, ahol az értékesítési igazgatói pozíciót töltötte be 2001-ig. 2001. és 2002. között a Hilton Budapest Westend értékesítési igazgatója volt. 2002-től a Danubius Hotels Zrt. kötelékében folytatta felfelé ívelő karrierjét: négy éven át a Radisson SAS Béke Hotel értékesítési és marketingigazgatója, majd 2007-ig a szálloda igazgató-helyettese. 2007-től 2008-ig a DHSR Helia Hotel igazgatója, mostani kinevezéséig pedig a Danubius Hotel Astoria & Hotel Erzsébet szállodák igazgatója volt.

Szakmai tudását és kapcsolatait folyamatosan építette különböző szállodai továbbképzések és szakmai szövetségi tagságok segítségével. 2007 óta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke. Németül és angolul beszél.

Maráczi Gábor tavaly márciusban főiskolai docensi címet kapott.

A mai napon számoltunk be arról is, hogy 2016-ban egy új, erősen központosított állami intézményrendszerrel venné át az idegenforgalom irányítását a kormány. Ha a koncepcióból valóban kormányhatározat lesz, akár már az idén működésbe lendülhet az új turizmus-gigaszervezet, a Nemzeti Idegenforgalmi Ügynökség, mely a Magyar Turizmus Zrt.-t váltaná.


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.