hirdetés
hirdetés

Tirol tetején

38 millió eurós beruházással, műszaki csúcslétesítményekkel már minden kész a síszezonra Ötztal környékén.

hirdetés

Az Österreich Werbung közép-keleti régióját képviselő budapesti iroda és a tiroli Ötztal biztató felmérés jegyében adott sajtótájékoztatót. A magyar turisták körében ugyanis Bécs után Tirol rendelkezik a legvonzóbb márkanévvel, és egyre többen szeretnék itt eltölteni üdülésüket.

Budapesttől Innsbruckig nemcsak autópálya, de repülőjárat is könnyíti az elérhetőséget. A terep 800 méterről indulva 3340 méter magas csúcsig emelkedik, a gleccsersíelők októbertől, a havas lejtőket kedvelők november közepétől május 1-ig biztos lesiklási lehetőségre számíthatnak. A terület 67 százalékán hóágyúk is besegítenek a természetnek, a majd 3000 méter magasan épített óriási panoráma víztároló biztosítja működésüket.

Ötztal és környékén 35 sífelvonó működik, óránként 70 ezer fős kapacitással. Az összesen 150 km. hosszú sípályák közül kiemelkedik egy, mely 15 kilométeren 2000 méter szintkülönbséget győz le.

Sölden legújabb büszkesége decemberben elkészülő Gaislachkogl sífelvonó, a futurisztikus építészet kiemelkedő alkotása. A völgyállomás 1363, a középállomás 2174, a csúcsállomás 3040 méter magasan található. A középszintig 107 kabin, óránként 3600 fős kapacitással, innen a csúcsig 30 kabin szállítja a síelőket.

Obergurgl és Hochgurgl 2000 méter magas hóbiztos pályái mellett exkluzív szállodák várják a vendégeket. A Top Mountain Star 3082 méter magasan síelők állomása.

Kezdők, családok a Hochoetz - Kühtai terepein biztonságos és kényelmes pályákat találnak, oktatással, gyermek-foglalkoztatásokkal egybekötve. Lehet szánkózni, sí futni, hó túrázni a kiépített pályákon. A sportos élményt Tirol egyetlen termálfürdője, az 1180 méter magasan fekvő längenfeldi Aqua-Dome teszi teljessé.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai