hirdetés
hirdetés

Már kétmillióan csatlakoztak Maldív bojkottjához

A bojkottra azután szólították fel a világ internetes közösségét, miután egy többszörös nemi erőszak túlélőjét, egy 15 éves lányt házasságon kívüli nemi élet miatt 100 nyilvános botütésre ítéltek.

hirdetés

A felhívás így hangzik: Hihetelen, de igaz, 100 nyilvános botütésre ítéltek egy 15 éves nemi erőszak áldozatot. Vessünk véget ennek az őrületnek, és ott üssük a Maldív kormányt, ahol a legjobban fáj neki, a turisztikai ágazatán. Az akcióhoz, amellyel arra kérnek mindenki, hogy ne utazzon a Maldív szigetekre, ne adjon el Maldív utat, már több mint kétmillióan csatlakoztak világszerte. 

Ha Ön is egyet ért a kezdeményezéssel, ezen az oldalon támogathatja >>>

A lányt mostohaapja évekig szexuálisan bántalmazta, és megölte megszületett gyermekét. Az ügyben a bíróság nemrégiben azt a döntést hozta, hogy a lányt meg kell korbácsolni a házasságon kívüli szexuális élete miatt, amelyben az elkövető férfit meg sem nevezték. A maldív elnökre Moahamed Waheed Hassanra nagy nyomás nehezedik az ügy miatt, a globális akcióval még több ember figyelmét sikerült az esetre felhívni. A bojkotthoz csatlakozók azt kívánják kivívni, hogy változtassák meg Maldív jelenlegi törvényeit, hogy a lány és a hozzá hasonló női áldozatok elkerülhessék az ilyen büntetést. Az oldal azzal is fenyegeit a maldív elitet, amelynek egyik legfőbb bevételi forrása a turizmus, hogy online oldalakon és utazási magazinokban  elhelyezett hirdetésekkel, illetve más kommunikációs eszközökkel addig rombolják a sziget jó hírét, amíg a lány meg nem menekül és el nem törlik a vérlázító törvényt.

A közelmúltban Sir Richard Branson is megszólalt a sajtóban a témában, aki arra kérte a maldív elnököt, hogy foglalkozzon a problémával, és korrigálja azt, máskülönben nagy veszteségeket okozhat a sziget turizmusának, írja a Tourism Review.

Maldív bojkottjának szerveződését az ország turisztikai minisztere, Mohamed Maleeh Jamal erősen kritizálta a helyi angol nyelvű Minivan News című lapban. Szerinte az embereknek nem szabadna olyan lépéseket tenniük, amely sértheti a turisztikai ágazat kilátásait, ami az ország legjelentősebb gazdasági ága. Nyilatkozata szerint a kormány beadványt nyújtot be az áldozat megkorbácsolását előíró törvény módosítására.

A Maldív-szigetek GDP-jének harmada a turizmusból származik.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk