hirdetés
hirdetés

Új dizájnnal szállhat fel a Sólyom Airways

Talán mégsem áldozott le végleg a Sólyom Airwaysnek? Miközben a magyar légitársaság körül nagy a csend mostanában, a háttérben azért zajlanak az események. 

hirdetés

Többek között az, hogy 2014. október 28-án a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala kiadta a Sólyom Hungarian Airways AOC-jét, vagyis Légijármű Üzembentartási engedélyét – írja az AIRportal.hu.

Azonban az általuk bérelt lejárt a légialkalmassági felülvizsgálati bizonyítványa, az AOC feltétele pedig, hogy az adott légitársaság rendelkezzen legalább egy érvényes légialkalmassági felülvizsgálati bizonyítvánnyal rendelkező légijárművel. Ezért az AOC kibocsátásának napján a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala azt fel is függesztette, azonban, mivel a többi szükséges dokumentumot rendben találták, már csupán ez a feltétel hiányzik ahhoz, hogy újra aktív státuszba kerüljön.

A társaság ezen kívül megszerezte a szintén szükséges CAMO- jogosítást is (Continuing AirWorthiness Management Organisation, vagyis Folyamatos Légialkalmasság Fenntartó Szervezet), az egyik legfontosabb hatósági engedély, az Operating License (OL) megszerzése azonban egyelőre még várat magára. A Sólyom az ehhez szükséges dokumentumokat is benyújtotta már a Hatósághoz, kivéve egyet, a nullás adóigazolást. Az AIRportal azonban azt írja, hogy a nullás adóigazolás problémás lehet, hiszen a Kft. jelenleg a NAV által indított végrehajtási eljárás alatt áll.

Új dizájn a repülőgépen

A cég tavaly nyáron mutatta be új arculati terveit Facebook-oldalán. Ezeken jól látható, hogy a festés modernebb, és a logó is megújult.

Ilyen lesz az új festés
Ilyen lesz az új festés


(forrás: AIRportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk