Új étlap az ICON-ban

2011 júliusától új étlappal és borlappal fogadja vendégeit a Hilton Budapest ICON étterme, melynek különleges fogásait csütörtökön kötetlen, jó hangulatú ebéd keretében újságíróknak is alkalmuk nyílt megízlelni. 

Konfitált kacsamellfilé diós narancszselével és marinált céklával, gesztenyés vargánya krémleves currys habbal és szezámos ostyával, bárányborda édesköményes rakott burgonyával, csokoládé trüffel paprikás málnazselével ilyen és ehhez hasonló izgalmas, fantáziadús fogásokkal találkozhatnak a vendégek az új étlapon, melyeket Dél-Franciaország, Olaszország és hazánk különleges ízei ihlettek. Juhász István, a Hilton Budapest mesterszakácsa a tudatos és egészséges táplálkozást is szem előtt tartotta az új  ételsor megtervezésekor, így az étlapon széles választékban kaptak helyet a könnyű, kímélő, sok zöldséggel, olívaolajjal és friss zöldfűszerekkel ízesített finomságok, tengeri halételek, valamint zamatos gyümölcsökkel fűszerezett édességek. 

Az ICON séfjei a hús szerelmeseinek is kedvében szeretnének járni az új étlappal. Olyan üdítően könnyű fogásokkal, mint például az édesköményes rakottburgonyával, mentás zöldborsópürével és rozmaring juice-zal tálalt bárányborda, vagy a különleges zamatú, paradicsomos szilvamártással és roppanós zöldségekkel tálalt bélszínjava.

Az étlapon klasszikus magyar ételek is szerepelnek, újra értelmezve: sertésszűzsült burgonyás házitésztával és paprikaraguval, csirkemellel töltött palacsinta, paprikás krémmártással, és meleg kerti salátával.

A halételek kedvelőit az óriás garnélával és mangómártással pikánssá varázsolt halibut filé nyűgözheti le, vagy a tormakrémmel sült lazacsteak parajjal és ínycsiklandó mustármártással.

Ellenállhatatlan finomság az étkezés befejezéséhez a a paprikás málnazselével és madártej öntettel kínált csokoládé Trüffel, amely csak egy az ICON új étlapján szereplő csábító édességek közül.

Akik a „Hilton Classics” ételeket keresik, rendelhetnek Hilton Burger-t sajttal vagy bacon-nel, óriás Club szendvicset és Cézár salátát csirkével vagy rákkal.

Nem csak az étlap tartogat meglepetéseket, a szálloda borszakértője, Szikszai István, széles választékkal rendelkező, nemzetközi borokat is kínáló itallapot állított össze a különleges fogások kiegészítésére.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.