hirdetés
hirdetés

Új honlapjával kampányol az Eger Térségi TDM

Nyolc idegenforgalmilag frekventált településen, szakmai konzultációsorozat keretében mutatja be vállalkozóknak, önkormányzatoknak új internetes honlapját az Eger Térségi TDM Egyesület - tudatta a Turizmus Online-nal Pataki Sándor elnök.

hirdetés

A már működő weblap, melyet féléves munkával készítettek el, a legfontosabb turisztikai információkat adja közre az egri térségről. Jelenleg 384 szálláshely szolgáltató ajánlatai láthatók a honlapon, de az esztendő közepére már hatszáz-hétszáz vállalkozás lesz rajta a falusi vendégfogadótól a négycsillagos szállodáig.

Pataki Sándor azt is elmondta, hogy az egyesület az elmúlt év januárjában kezdte meg tevékenységét, az egri, az egerszalóki és a mezőkövesdi TDM, valamint a Heves- és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat támogatásával. Az első évben a TDM többek között számítástechnikai eszközöket szerzett be, oktatásokat szervezett, szakmai tanulmányokat készített 23 millió forint értékben. Az egyesület pályázattal hét éves program megvalósítására 113,5 millió forint európai uniós támogatást nyert el.

Munkájuk célja, hogy a régebbi szolgáltatáscentrikus helyett térjenek át az élményközpontú értékesítésre. Ehhez sokféle programra van szükség, melyek kidolgozását el is kezdték Egerben, Egerszalókon, Egerszóláton, Mezőkövesden, Bogácson, Cserépfalun, Bükkszéken, Mátraderecskén és Szilvásváradon. Ezekben az üdülőfalvakban az idegenforgalmi egyesületekkel, illetve a TDM menedzserrel tartanak szakmai kapcsolatot. Az újszerű programajánlatokról mintákat készítenek, melyek között van üdülés, hosszú hétvégi ajánlat, eseményhez kapcsolódó 2-3 éjszakás program, gyalog- és kerékpártúrák, sóbarlang látogatás is. Pataki Sándor példaként említette Egerszalókot, Bükkszéket és Bogácsot, ahol a fürdőzés mellett egri városnézést, szilvásváradi kirándulást, illetve a borkultúra megismerésére kóstolást szerveznek. Hangsúlyozta: fontos, hogy a szállástulajdonosok - a szobafoglalás mellé - konkrét élménylehetőségeket ajánljanak a vendégeknek, hogy egy-egy helyen jól érezzék magukat és visszatérjenek.

A programajánlatokat az idei Utazás kiállításon először mutatják be. Itt az érintett települések önálló arculattal jelennek meg. Közös vonás, hogy a standjuk fölött dekorációs elemként jelenik meg a Csillagvidék felirat. A bemutatkozástól több vendéget és vendégéjszakát remélnek.

Az egyesület 2011-ben az egri térségben nyolc turisztikai információs pontot létesített, melyek működtetésével folyamatosan hasznos szálláshelyekre, kikapcsolódási lehetőségekre vonatkozó ismeretekhez juthatnak az érdeklődők. Nemrég a legnagyobb hazai utazásszervező irodával állapodtak meg arról, hogy a kidolgozott programajánlataikat az iroda felteszi a saját internetes honlapjára és megkezdi azok értékesítését a saját irodáiban. Emellett a több mint háromszáz viszonteladója is ajánlja ezeket.

Pataki Sándor azt is bejelentette: ebben az évben valamennyi érintett településről színes kiadványt is készítenek, sőt egy átfogó egri térségi könyv is készül, amellyel önmagában is szeretnének turisztikai élményt nyújtani a turistáknak. Az idén az a céljuk, hogy összefogással, a hét éves program előírásainak szellemében a térségben jelentősen növeljék a vendégéjszakák számát.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai