Új igazgatót neveztek ki a Gyulai Várfürdő élére

Decembertől Boros László Attila helyett Kun Miklós vezeti a Gyulai Várfürdőt. 

December 1-től Kun Miklós tölti be a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatói tisztségét, miután a céget eddig vezető Boros László Attila megbízását saját kérésére megszüntette a gyulai képviselő-testület — jelentette be a grémium csütörtöki ülése után megtartott sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere a BEOL beszámolója szerint.

A polgármester elmondta, a városban 2011 óta folyamatosan nő a vendégéjszakák számára, ahogy a Várfürdőt is évről évre többen keresik fel. — A fürdő gazdaságilag is egyre eredményesebb — tette hozzá dr. Görgényi Ernő. — Mind a turizmus, mind a Várfürdő felfelé ívelő szakaszban van, ezért is tartottuk nagyon fontosnak, hogy a véleményünk szerint az utóbbi húsz év legsikeresebb fürdőigazgatójának számító Boros Lászlót Attilát, egy olyan személy kövesse, aki az említett fejlődési pályán tartja a céget. Ezért is esett a választás az elismerésre méltó szakmai gyakorlattal rendelkező, gyulai kötődésű közgazdászra, Kun Miklósra.

A szakember jelenleg egy banknál dolgozik a fővárosban, felmondási idejét tölti, míg Boros László Attila október 31-i hatállyal kérte — kizárólag magánéleti okokból — megbízásának megszüntetését.

Az átmeneti időszakra, november hónapra a grémium Balogh Andrást, a Gyulai Várfürdő Kft. főmérnökét bízta meg az ügyvezetői feladatokkal.

Dr. Görgényi Ernő elmondta, a Gyulai Várfürdő Kft. a tavalyinál is nagyobb nyereségre számíthat, a bevételek nőttek, és a társaság már ki is fizette annak a hitelnek az esedékes törlesztőrészleteit, amelyet az AquaPalota felépítéséhez önerőként vett fel.


Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.