hirdetés

Új robotok a vendéglátásban

Az amerikai startup fejlesztése, amely önállóan szolgál fel ételeket, a pincérek munkáját hivatott segíteni.

hirdetés

A kamerákkal és lézeres érzékelőkkel felszerelt robot hasonlóan az intralogisztikában elterjedt autonóm mobil robotokkal, biztonságosan navigál szűk helyen is, irányt vált vagy megáll, ha erre biztonsági szempontból szükség van. A kiszolgáló robot az egészségügyben is jól használható - írja a Store Insider.

Forrás: bearrobotics.ai
Forrás: bearrobotics.ai
 

Forrás: Bear Robotics

Egy kanadai startup, a Roboeatz mesterséges intelligencián alapuló autonóm robotkonyhákat fejleszt éttermek, repülőterek, egészségügyi intézmények és élelmiszerboltok számára. Az ARK 03 nevű robot szabadalmaztatott szoftvert használ a konyhai feladatok autonóm működéséhez, beleértve a meleg és hideg ételek tárolását, tálalását, majd a felszolgálást követő tisztítást és fertőtlenítést is automatikusan végzi el. A rendszer automatikus rendelést és készletellenőrzést tesz lehetővé, monitorozza az összetevők készletét, és automatikusan adja le a rendelést a nagykereskedőnek a kifogyó áruk listájáról. A robotizált megoldás így hatékonyabban és minimalizált emberi beavatkozással teszi lehetővé az ételkiszolgálást. 

A cikk eredetileg a GyártásTrend magazin decemberi lapszámában jelent meg, amely ezen a linken olvasható.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk