Új trendek, régi kapcsolatok és profi rendezés helyszíne volt az idei Sirha kiállítás

Csütörtökön zárult a Sirha Budapest, Kelet-Közép Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területén. Aki megtekintette, saját maga is tapasztalhatta, mennyire profi és magas szintű volt az idei rendezvény.

A Sirha Budapest az élelmiszeripar, szálloda- és vendéglátóipar, sütő- és cukrászipar, csomagolóipar és gasztronómia régiós szakkiállítása. A mostani rendezvény bebizonyította, hogy mekkora az igény a személyes találkozókra az üzleti életben, és mennyire számít, hogy ilyen rangos rendezvénynek ad otthont a Hungexpo kétévenként. A látogatók az idei háromnapos budapesti találkozó színvonalát a milánói hasonló témájú nagyrendezvénnyel teszik egy szintre. 

 

A régió legnagyobb szakkiállításává nőtte ki magát

A koronavírus-járvány ennek a szektornak minden szereplőjét nehézségek elé állította: az éttermek, boltok, vállalkozások bezárása és a közétkeztetés átmeneti szüneteltetése új kihívásokat teremtett, de az ágazat túlélte és folyamatosan nyitnak a fejlesztések felé.

A jelen lévő beszállítók egyértelműen elmondták, hogy az elmúlt időszakban alapvetően a közétkeztetés "mentette meg" az ágazatot, hiszen az ország területén lévő éttermek, szálláshelyek többsége kisebb-nagyobb megszakításokkal szinte két éven keresztül zárva volt, vagy olyan megszorításokkal üzemelhettek, amelyek mind a vendégfogadások számát csökkentette.

 

Az élelmiszeripari szakkiállításon 16 ország háromszáz kiállítója, három napon át, három pavilonban minegy 30 ezer négyzetméteren mutatta be termékeit, szolgáltatásait, fejlesztéseit. A szakma megítélése szerint a Sirha Budapest mára egyértelműen a régió legnagyobb szakkiállítása lett, ahol lehetőség van arra, hogy a résztvevők megosszák egymással tapasztalataikat és jó gyakorlataikat a járvány utáni újraindulásról. Átfogó és innovatív megoldást nyújtanak a pékségek, éttermek, cukrászatok, hotelek és csomagolóipari cégek igényeire szabva, emellett a legújabb trendek és innovációk is bemutatkoznak a kiállításon.

Mindenütt kóstoltattak, az ízélmény volt idén a prioritás

A kiállítás legtöbb standja nem csak a szemnek szólt. A látnivalókon túl az ízélmények is domináltak, hiszen a gasztronómiáról nem csak beszélni kell, hanem kóstolni is. Egyre többen döntöttek úgy, hogy nem hagyományos módon mutatják be a termékpalettájukat.

Igazán fantasztikus kóstolóhely lett - az idei Sirha egyik nagykedvenc találkozóhelye - az Unilever Food Solutions (Ufs) standja, ahol tehetséges szakácsok egy igazán kreatív séf, Várszegi Zsolt irányításával, végtelen energiával, és ötlettel valamint különlegesen emlékezetes ízvilággal ötvözte alkottak a három napon át különböző, négy fogásos menüket - a hozzájuk látogató szakma nagy örömére.

x x x

Nyilván érkeznek majd a hihetetlenül magas látogatószámokról az adatok a szervezőktől a zárást követően, de egyelőre még ennek hiányában is megállapíthatjuk: a Sirha Budapest kihagyhatatlan annak, aki ma a gasztronómia résztvevője, kedvelője vagy csupán követni szeretné a világ meghatározó trendjeit, a legújabb technológiákat, innovációkat a vendégeket kiszolgáló vendéglátóegységek és a közüzemi étkeztetés területén.

Forrás: Turizmus Online


Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.