hirdetés
hirdetés

Vízum nélkül sokkal többet utaznánk

122 millióval több turista keresné fel a világ 20 legfejlettebb országát (G20), ha gyorsabbá és egyszerűbbé válna a vízumkiadás gyakorlata - derült ki az UNWTO és a WTTC kutatásából.

hirdetés

A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) és a Turisztikai Világtanács (WTTC) előzetes kutatása szerint 2015-ig ötmillió új állást és 206 milliárd dollár pluszbevételt generálna a vízumkiadásai gyakorlat gyorsítása és könnyítése a G20-ak gazdaságai számára.

Az előzetes adatok szerint 2011-ben 656 millió turista kereste fel a G20-at, közülük 110 milliónak volt szüksége vízumra a látogatáshoz. Több millióan voltak ugyanakkor azok, akik lemondtak az utazásról a vízumbeszerzés költségei és nehézségei miatt. Ha az érdeklődők számára könnyebbé, gyorsabbá és olcsóbbá válna a vízum beszerzése, akkor 2015-ig ötmillió új állás jönne létre és ez 206 milliárd dollár pluszbevételt generálna a G20-ak számára.

A két turisztikai szervezet javasolja a turisztikai célú utazások megkülönböztetett kezelését, az elektronikus vízumkiadás előtérbe helyezését és a regionális együttműködések erősítését. Taleb Rifai, az UNWTO főtitkára szerint a munkanélküliség elleni harcban is fontos szerepet tölthet be a vízumrezsim könnyítése.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk