hirdetés
hirdetés

Vonósnégyes Fesztivál a Károlyi Kastélyban

A fehérvárcsurgói Károlyi Kastély újonnan felújított, pompás fogadótermekkel berendezett és hivatalosan megnyílt főépületében a Károlyi József Alapítvány 2012. szeptember 21-22-23-án szervezi meg a Quartettissimo 3. Európai Vonósnégyes Fesztivált a francia ProQuartet Egyesület együttműködésével, a Budapesti Francia és Cseh Intézet, a Holland Nagykövetség, az NKA, valamint Székesfehérvár Megyei Jogú Város támogatásával.

hirdetés

Minden évben a Fesztivál célja elősegíteni a klasszikus zenekultúra terjesztését, megismertetését Magyarországon, különös tekintettel a vonósnégyesekre, valamint a fiatal közönség zenei gyakorlatokba való bevonására, egyben fiatal zenészek számára nemzetközi kapcsolatépítési lehetőségek biztosítására, hiszen ebben az évben külföldi művészek is részt vesznek a rendezvényen. A program része egy érdekes beszélgetés Komlós Péterrel, a Bartók Vonósnégyes elsőhegedűsével. Ezzel együtt az Alapítvány szeretne hozzájárulni a folytonosság fenntartásához a vonósnégyesek nagy magyar tradíciójában.

A program keretében ingyenesen látogatható a vonósnégyes-hangszerek készítésének bemutatása és a bécsi Pápai Róbert Gyűjtemény kiállítása. A rendezvényhez kapcsolódóan vasárnap „családi program” is lesz.

Három esti koncertet tartanak neves külföldi vonósnégyesek közreműködésével: szeptember 21-én: Rubens Vonósnégyes, Hollandia (Bach, Beethoven, Bartók), szeptember 22-én: Bennewitz Vonósnégyes, Csehország (Haydn, Janáček, Beethoven), szeptember 23-án: ZaïdeVonósnégyes, Franciaország (Mozart, Xenakis, Beethoven).

A délutáni diákkoncerteken közreműködnek a budapesti Fasang Árpád Zeneiskola, a Járdányi Pál Zeneiskola és a Hubay Jenő Zeneiskola, a budakeszi Farkas Ferenc Zeneiskola, a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola, AMI és Kollégium, valamint a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI egykori és jelenlegi növendékei.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk