hirdetés
hirdetés

Zenei klub, étterem és bisztró is lesz az Akváriumban

Március 30-án adják át az Erzsébet téri Kulturális Központ és Parkot, és ekkor nyitja meg kapuit a felújított, átalakított Akvárium Klub is –adta hírül az Erzsébet Vagyonkezelő Kft.

hirdetés

Az átadás kapcsán egész napos családi programok, könnyűzenei koncertek, kulturális események várják a térre látogatókat. Az Erzsébet tér II. ütemének felújítási munkálatai 2013. október 7-én kezdődtek. Egy, a Kormány által hozott határozat értelmében a beruházás az Erzsébet-program keretében valósul meg, költségvetési forrás bevonása nélkül. A beruházás célja, hogy a főváros központi terén elhelyezkedő létesítmény a főváros közösségi életében betöltött kiemelkedő helyéhez illeszkedően, magas színvonalon kerüljön kialakításra.

A nyitást követően az Erzsébet téri Kulturális Központ és Park várja a fiatalokat, és céljaik szerint a jövőben az Erzsébet tér a nagycsaládosok, a gyermekek kedvelt közösségi terévé is válik. Az Akvárium Klub, a Terminál Étterem és Gastroshop, valamint a parkolóterület üzemeltetésébe bevont bérlők versenyeztetési eljárás során kerültek kiválasztásra. Az átadást követően a Design Terminál és a Fröccsterasz is folytatja tevékenységét a téren.

Az Erzsébet tér II. ütemének munkálatai tavaly október elején kezdődtek. Emlékezetes, hogy a beruházó az Erzsébet téri Kulturális Központ kivitelezésére 1.6 milliárd forintot (+áfa), a környezetrendezésre közel 400 millió forintot (+áfa) fordít, a beruházás teljes költsége várhatóan nem haladja meg a 2.5 milliárd (+áfa) forintot. Az Erzsébet tér érintett területének rekonstrukciójához állami pénz nem szükséges.

A Központ egy közel 1000 m2-es alapterületű Erzsébet Műhelyt is magában foglal majd, amely szociális, kulturális programok, valamint sportfoglalkozások, táncházak, előadások megrendezésére is alkalmas lesz, és tovább bővül egy közel 1300 fős koncertteremmel is. A térszinten megújulnak a zöldfelületek, a burkolatok, az utcai bútorok, a sétány pedig kiszélesítésre kerül.

Ilyen lesz a megújult Erzsébet tér
Ilyen lesz a megújult Erzsébet tér

Sokféle funkció

A onemusic.hu zenei portál részletesen bemutatja az új létesítményt. Cikkükből kiderül, hogy Nagy Hall névre hallgat az Akvárium földalatti, új koncertterme. A csarnok felszereltségének köszönhetően konferenciák, fogadások lebonyolítása is lehetséges. Az 1500 fős teremben akár 600 ülőhely is kialakítható.

„Az üzemeltetők azon is munkálkodnak, hogy az európai turnén lévő produkciók – amelyek zöme eddig kihagyta Budapestet -, ezentúl útba ejtsék majd az Akváriumot. Az első hónapban többek között John Mayall, az osztrák Tosca produkció és a Digitalism lép fel az Akváriumban. Március 30-án, vasárnap délelőtt ingyenes gyerekkoncerttel vár mindenkit a Ghymes, este pedig a Magashegyi Underground nagyszabású szimfonikus koncertje avatja fel az Akvárium nagytermét.

Egy szinttel feljebb, a “Kis Hall” azonos technikai adottságokkal 700 fő álló, vagy 300 fő ülő vendég befogadására alkalmas. Itt hetente általában három alkalommal koncertek, hazai és külföldi DJ-k szerepelnek majd. A VOLT Music Bar szerdától szombatig éjszakai programokkal nyitva tartó “klub a klubban”, kényelmes boxokkal, fotelekkel, 200 vendéget tud fogadni esténként, miközben rendszeresen hazai és nemzetközi DJ-k gondoskodnak a hangulatról. A falakat a VOLT Fesztiválon korábban megfordult világsztárok eredeti, dedikált csillagai díszítik: Skrillextől a Prodigy-ig, a Faith No More-tól Paul Kalkbrennerig.

Az Akvárium terasza
Az Akvárium terasza

Az Akvárium előterében, a mesterséges, üvegaljú tó alatt nyíló Aqua Bisztró már a korai órákban reggelivel, később napi menüvel, illetve bisztró-konyhával várja a vendégeket.

Az Akvárium Klubot üzemeltető cég - amely 15 éves szerződést között az Erzsébet Vagyonkezelő Kft-vel – tulajdonosai között találjuk Muraközy Pétert, aki Tóth Adorjánnal közösen a veszprémi Utcazene fesztivál főszervezője és az Expresszó Klub tulajdonosa és többek között a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound programvezetője. Két éve a Design Terminal felkérésére a felújítás kezdetéig ő vezette az Akváriumot.

Szintén 2012-ben Gaspari Zsolt és Maros Róbert vállalta el a Muraközy által vezetett Klub üzemeltetését. Marosék ugyancsak elismert szereplők a hazai kulturális- és szórakoztató szférában, hiszen nevükhöz fűződik a legnagyobb hazai fesztiválok teljes vendéglátása.

Több évtizedes közös munka után társult az Akváriumot üzemeltető – a jövőben Akvárium Klub Kft-ként működő – céghez Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, akik többek között a VOLT Fesztivál, a Balaton Sound és a Nagyon Balaton rendezvénysorozat alapító-főszervezői, a Sziget Kft és a VOLT Produkció résztulajdonosai is. A klub és a cég vezetésével Brunda Mátyást bízták meg, aki legutóbb a VOLT Produkció munkatársaként dolgozott évekig” – írja az online zenei portál.

(forrás: turizmusonline.hu / onemusic.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk