Last calling

Mi az a sharing economy? És vajon mennyiben befolyásolja a hazai szállodások és éttermesek üzleti életét? Ez lesz a májusi Business Klub központi témája. Színhelye pedig minden szempontból exkluzív és egyedi: ezúttal a napokban nyíló pesti, belvárosi házba – a Prestige Hotel Budapestbe látogatunk el, ahol az első Michelin csillagos étterem a Costes "testvére", a Costes Downtown is helyet kapott.

Kiemelt témánk ezúttal olyan szálláshelyek, vendéglátói és pénzügyi szolgáltatások bemutatása, amelyet a sharing economy, azaz a közösségi gazdaság elve mozgat: a források, eszközök megosztására épül, lehetővé téve a felhasználónak, hogy csak akkor használja, amikor épp szüksége van rá. Jellemző még erre a modellre, hogy a felhasználókat és a bérbe adókat internetes piacterek kötik össze, és nem lehet nem tudomásul venni az ilyen jellegű szolgáltatásokat, mert viharos gyorsasággal terjednek szerte a világon.

Részletes program:

  • Mekkora szeletet hasít ki a hazai szállodák piacáról az airbnb és társai?
    Istenes Mária Éva airbnb tanácsadó, blogger, ingatlankiadásokokosan.hu
  •  Új technológiai megoldás a szállodai piacon való előny megszerzése érdekében.
    Szenyán Zoltán ügyvezető, Országos Egészségfejlesztő Kft.
  • A Netpincér sztori, és minden, ami a netes ételrendelésről ma tudható.
    Perger Péter, Netpincér alapító, OpenGastro tulajdonos
  •  A minőség mindig meghatározó!
    Nagyné Miske Margit ügyvezető, Naturtex Kft.
  • Fizetési szokásai alapján ismerhető meg a vendég. Főleg, ha bármi mással fizet, ami nem készpénz.
    Bíró Tamás, SenseNet tulajdonos, ügyvezető
  • Újonnan megvalósult projekt a Bevlo palettáján: Prestige Hotel Budapest
    Sáfrány Csilla és Vörös Virág belső építészek, Bevlo Projekt

 

Időpont: 2015. május 18. (hétfő) 11.00-14.30 óráig

Helyszín: Prestige Hotel Budapest 1051 Budapest, Vigyázó Ferenc u. 5.

Program:

10.30-11.00 regisztráció
11.00-13.00 szakmai előadások – közben különleges kávészünet a Progast jóvoltából
13.00-14.30 üzleti fogadás a Costes Downtown Bisztróban, a Villányi pálinka-manufaktúra top tételeivel és a Gottwald Borászat kínálatával

Jöjjön el, hogy...

  • különleges környezetben találkozhasson üzleti partnereivel
  • egy kellemes üzleti találkozó keretében értesüljön újdonságokról
  • személyes kapcsolatokat építhessen egy exkluzív klub tagja legyen

Egy házból vagy vendéglátóegységből alapvetően egy fő részvételére számítunk, a második főtől 3.000 Ft/fő részvételi díjat számítunk fel.

Jelentkezés: 
A kitöltött jelentkezési lapot legkésőbb 2015 május 13-ig (faxon a +36-1430-4579-es faxszámra, illetve beszkennelve a kovacsa@kreativ.hu címre) várjuk.
Csak az így elküldött jelentkezéseket tudjuk elfogadni!

Rendezvényünkre kizárólag a szállodai- és vendéglátóipari szegmens képviselőit várjuk!


A jelentkezési lapot innen töltheti le.

Kapcsolat:
Kovács Anikó projekt asszisztens 
kovacsa@kreativ.hu 
telefonszám: +3614304568

Forrás: Vendég & Hotel


Közeleg a főszezon - milyen a jó vendégvárás a Balatonnál?

Közeleg a főszezon - milyen a jó vendégvárás a Balatonnál? 

Balatoni vendéglátás, vendégvárás témában Csapody Balázs, a Kistücsök étterem tulajdonosa, a Pannon Gasztronómia Akadémia (PGA) elnöke kérdezte a tó körül élő, szolgáltatási területen dolgozó szakértőket.
Elképzelhető, hogy végleg lezárják a Rám-szakadékot

Elképzelhető, hogy végleg lezárják a Rám-szakadékot 

A klímaváltozás a népszerű kirándulóhelyekre is hatással van.
Kiosztották a Hévíz Város Turizmusáért díjat

Kiosztották a Hévíz Város Turizmusáért díjat 

Molnár Ágnes a szálloda nyitása óta az Európafit oszlopos tagja.
Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni

Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni 

Egy friss kutatás eredményeiről számolt be Sulyok Judit, a Pannon Egyetem Turizmus Intézeti Tanszékének tudományos munkatársa a Veszprémben tartott Balaton Konferencián, május 2-án.
Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái

Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái 

Az Évgyűrűkben őrzött történetek – Magyarország fáinak titkos meséi című fotókiállítást május 4-én nyitják meg Badacsonyörsön.
Siófokról indul a Tour de Hongrie legizgalmasabb befutó szakasza

Siófokról indul a Tour de Hongrie legizgalmasabb befutó szakasza 

Május 12-én igazi világsztárokkal is találkozhatunk!
Kedvezmények a főváros hivatalos applikációjának születésnapján

Kedvezmények a főváros hivatalos applikációjának születésnapján 

Május 1-jén ünnepelte az ÉnBudapestem applikációja az első születésnapját.
Szibériai tokhalak a Balatonban?

Szibériai tokhalak a Balatonban? 

A Balatonban megjelenő lénai tokok minden bizonnyal a vízgyűjtőn létesült halgazdálkodási létesítményekből szökhettek meg.
Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő

Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő 

Nemzetgazdasági miniszter: a nyugati világ elöregszik, nő az idősek aránya, ebből adódóan sokkal nagyobb lesz a kereslet az egészségturizmusra.
Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon

Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon 

Harmincöt budapesti tanuló állhatott dobogóra a Szakma Sztár Fesztiválon.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.