Dőlnek a foglalások az idei első Étterem Hétre

Bár még nincs egy hete, hogy eldördült a startpisztoly (hiszen február 25-től lehet foglalni helyet a VIII. Országos Étterem Hétre) azonban már jócskán akadnak olyan vendéglátóegységek, ahová máris kitehetik a megtelt táblát.

Idén tavasszal ismét több mint száz felső- és középkategóriás hazai vendéglátóegység vállalta, hogy egy héten át - március 16 - 22 között - minőségi, háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt kínál 3,300 forintos egységáron (ebben az összegben benne van a szervízdíj is).

Az idei első (minden évben tavasszal és ősszel hirdetik meg a szervezők a programot) Étterem Hét újdonsága, hogy nemcsak az immár szokásos összegért, hanem ettől többért is lehet a neten foglalni helyet: az un. Prémium menük ára egységesen 4,900 Ft. A programban résztvevő éttermeknek mintegy 20 százaléka kínálja a topkategóriát, a többieknél az immár megszokott áron fogyaszthatnak a vendégek ebédet, vacsorát - hangzott el azon a tájékoztatón, amit a szervezők tartottak az Étterem Hét egyik résztvevőjénél, a Corinthia Hotel-beli Rickshaw étteremben.

Kiss Zoltán (Étterem Hét) elmondta azt is, hogy legutóbbi, tavaly októberi eredményeik igencsak mutatósak: akkor 23 ezer vendég foglalt online platformjukon keresztül helyet valamelyik vendéglátóhelyre, és 117 étterem vett részt a minőségi vendéglátást megfizethető áron előtérbe helyező egy hetes, országos szintű rendezvénysorozat alkalmával.

Mindehhez csak annyit tennénk hozzá: a foglalás módja olyan pofon egyszerű, hogy még az is sikerrel tudja abszolválni, aki amúgy (saját vagy mások megítélése szerint) korántsem profi szinten van az online eszközök kezelése terén.

Forrás: Vendég & Hotel


Nemzetközi társadalmi innovációs díjat vehetett át a Skanzen

Nemzetközi társadalmi innovációs díjat vehetett át a Skanzen 

Az előremutató projekt egyesíti a kultúrát a gondoskodással, egyedülálló módszertani és mentálhigiénés erőforrást biztosítva.
Közeleg a főszezon - milyen a jó vendégvárás a Balatonnál?

Közeleg a főszezon - milyen a jó vendégvárás a Balatonnál? 

Balatoni vendéglátás, vendégvárás témában Csapody Balázs, a Kistücsök étterem tulajdonosa, a Pannon Gasztronómia Akadémia (PGA) elnöke kérdezte a tó körül élő, szolgáltatási területen dolgozó szakértőket.
Elképzelhető, hogy végleg lezárják a Rám-szakadékot

Elképzelhető, hogy végleg lezárják a Rám-szakadékot 

A klímaváltozás a népszerű kirándulóhelyekre is hatással van.
Kiosztották a Hévíz Város Turizmusáért díjat

Kiosztották a Hévíz Város Turizmusáért díjat 

Molnár Ágnes a szálloda nyitása óta az Európafit oszlopos tagja.
Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni

Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni 

Egy friss kutatás eredményeiről számolt be Sulyok Judit, a Pannon Egyetem Turizmus Intézeti Tanszékének tudományos munkatársa a Veszprémben tartott Balaton Konferencián, május 2-án.
Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái

Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái 

Az Évgyűrűkben őrzött történetek – Magyarország fáinak titkos meséi című fotókiállítást május 4-én nyitják meg Badacsonyörsön.
Siófokról indul a Tour de Hongrie legizgalmasabb befutó szakasza

Siófokról indul a Tour de Hongrie legizgalmasabb befutó szakasza 

Május 12-én igazi világsztárokkal is találkozhatunk!
Kedvezmények a főváros hivatalos applikációjának születésnapján

Kedvezmények a főváros hivatalos applikációjának születésnapján 

Május 1-jén ünnepelte az ÉnBudapestem applikációja az első születésnapját.
Szibériai tokhalak a Balatonban?

Szibériai tokhalak a Balatonban? 

A Balatonban megjelenő lénai tokok minden bizonnyal a vízgyűjtőn létesült halgazdálkodási létesítményekből szökhettek meg.
Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő

Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő 

Nemzetgazdasági miniszter: a nyugati világ elöregszik, nő az idősek aránya, ebből adódóan sokkal nagyobb lesz a kereslet az egészségturizmusra.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.