Dőlnek a foglalások az idei első Étterem Hétre

Bár még nincs egy hete, hogy eldördült a startpisztoly (hiszen február 25-től lehet foglalni helyet a VIII. Országos Étterem Hétre) azonban már jócskán akadnak olyan vendéglátóegységek, ahová máris kitehetik a megtelt táblát.

Idén tavasszal ismét több mint száz felső- és középkategóriás hazai vendéglátóegység vállalta, hogy egy héten át - március 16 - 22 között - minőségi, háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt kínál 3,300 forintos egységáron (ebben az összegben benne van a szervízdíj is).

Az idei első (minden évben tavasszal és ősszel hirdetik meg a szervezők a programot) Étterem Hét újdonsága, hogy nemcsak az immár szokásos összegért, hanem ettől többért is lehet a neten foglalni helyet: az un. Prémium menük ára egységesen 4,900 Ft. A programban résztvevő éttermeknek mintegy 20 százaléka kínálja a topkategóriát, a többieknél az immár megszokott áron fogyaszthatnak a vendégek ebédet, vacsorát - hangzott el azon a tájékoztatón, amit a szervezők tartottak az Étterem Hét egyik résztvevőjénél, a Corinthia Hotel-beli Rickshaw étteremben.

Kiss Zoltán (Étterem Hét) elmondta azt is, hogy legutóbbi, tavaly októberi eredményeik igencsak mutatósak: akkor 23 ezer vendég foglalt online platformjukon keresztül helyet valamelyik vendéglátóhelyre, és 117 étterem vett részt a minőségi vendéglátást megfizethető áron előtérbe helyező egy hetes, országos szintű rendezvénysorozat alkalmával.

Mindehhez csak annyit tennénk hozzá: a foglalás módja olyan pofon egyszerű, hogy még az is sikerrel tudja abszolválni, aki amúgy (saját vagy mások megítélése szerint) korántsem profi szinten van az online eszközök kezelése terén.

Forrás: Vendég & Hotel


Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány

Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány 

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábapordányban is találtak ragadós száj- és körömfájásban fertőzött szarvasmarhát.
Májusban jön a Budapest100

Májusban jön a Budapest100 

Rekordmennyiségű ház- és közösségi kert nyitja meg idén a kapuit.
Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban

Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban 

Izgalmas kalanddal várja a DinoPark KÖKI látogatóit a húsvéti ünnepek alatt.
Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok

Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok 

Két hétvége, négy rendezvény: tavaszi pezsgés Esztergomban.
Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba

Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba 

Húsvét a Madame Tussauds Budapestben: programok és új figurák várják a látogatókat.
Nincs húsvét Tojás-kút nélkül

Nincs húsvét Tojás-kút nélkül 

Húsvét és tavaszi szünet Székesfehérváron.
Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban

Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban  

Elkezdődött a mitikus világot megidéző Walk My World immerzív produkció építése a Millenárison
Három nap – nyolc világsztár Paloznakon

Három nap – nyolc világsztár Paloznakon 

Idén nyáron ismét jazzbe borul a Balaton-felvidék.
Pár napig még megnézheti a Munkácsy-kiállítást

Pár napig még megnézheti a Munkácsy-kiállítást 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a tervezetthez képest három héttel később, április 21-én, húsvéthétfőn zár a Szépművészeti Múzeum Munkácsy-kiállítása,
Két hétvége, két piknik a Zsolnay-negyedben

Két hétvége, két piknik a Zsolnay-negyedben 

Májusban újra a szabadtéri élményeké a főszerep a Zsolnay Negyedben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.