Az idei díjazottak a következők:
Bíró Lajos (Bock Bisztró, Budapest), a hazai gasztronómiai élet meghatározó alakja, ismert „fenegyereke”, a magyar konyha megújításának egyik lelkes kezdeményezője és végrehajtója.
Garaczi János (Tanyacsárda, Lajosmizse), kimagasló szakmai tudású szakember, aki maga is MVI-tag, és akiről Kovács László elnök elmondta, hogy bár első alkalommal, tavaly is sok jelölést kapott a díjra, akkor azonban lemondott róla, épp a díjat alapító MVI érintettsége okán.
Jakabffy László (Alabárdos étterem alapító), a szakma egyik ismert és elismert nagy egyénisége, számos hazai étterem elindítója, szakácsgenerációk nőttek fel a keze alatt.
Az ünnepélyes díjátadó ezúttal nem gálavacsora formájában valósul majd meg, hazai sztárszakácsok részvételével, hanem első alkalommal délben, Gálaebédre kerül sor, november 22-én, vasárnap, az Öbölház Rendezvényház területén, ahol 11 hazai konyháról érkező 11 szakács és 2 cukrász készíti az ünnepi ebédet.