Első Gálaebéd, második Gundel-díj, három díjazott

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) bejelentette idei három díjazottját, valamint a díjátadó alkalmára szervezett Gálaebédet készítő szakácsokat is bemutatta a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban szeptember 23-án tartott tájékoztatóján.

Az idei díjazottak a következők:

Bíró Lajos (Bock Bisztró, Budapest), a hazai gasztronómiai élet meghatározó alakja, ismert „fenegyereke”, a magyar konyha megújításának egyik lelkes kezdeményezője és végrehajtója.

Garaczi János (Tanyacsárda, Lajosmizse), kimagasló szakmai tudású szakember, aki maga is MVI-tag, és akiről Kovács László elnök elmondta, hogy bár első alkalommal, tavaly is sok jelölést kapott a díjra, akkor azonban lemondott róla, épp a díjat alapító MVI érintettsége okán.

Jakabffy László (Alabárdos étterem alapító), a szakma egyik ismert és elismert nagy egyénisége, számos hazai étterem elindítója, szakácsgenerációk nőttek fel a keze alatt.

Az ünnepélyes díjátadó ezúttal nem gálavacsora formájában valósul majd meg, hazai sztárszakácsok részvételével, hanem első alkalommal délben, Gálaebédre kerül sor, november 22-én, vasárnap, az Öbölház Rendezvényház területén, ahol 11 hazai konyháról érkező 11 szakács és 2 cukrász készíti az ünnepi ebédet.


75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest

75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest 

Idén Sopronban indul a fesztiválszezon.
Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon

Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon  

Az idei Gizella Napok keretében, május 10-én és 11-én vezetett sétákon fedezhetjük fel a Szent Mihály Főszékesegyházat, ahol Szent István király hitvesének két ereklyéjét is őrzik.
Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában

Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában 

Hamarosan az ország több pontján is megtekinthető a Szipál-univerzum.
TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket

TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket 

Bár a turizmus bizalmi mutatói még így is kedvezőbbek, mint a nemzetgazdasági átlag vagy más ágazatok indexei, a szálláshely-szolgáltatás, a vendéglátás és az egyéb turisztikai szektor is visszaesést mutat.
Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért

Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért  

Célja, hogy a terület ökológiai, klímavédelmi és turisztikai szempontból is megújulhasson.
Új szakember a HotelPremio Group csapatában

Új szakember a HotelPremio Group csapatában 

Senior event szakember érkezett az ügynökséghez.
Fesztiválszervezők, taxisok, szórakozóhely üzemeltetők a célkeresztben

Fesztiválszervezők, taxisok, szórakozóhely üzemeltetők a célkeresztben 

Mindezek fokozott ellenőrzésére készül a fogyasztóvédelmi hatóság a tavaszi-nyári turisztikai szezonban.
Művészeti pályázat Tokajon

Művészeti pályázat Tokajon 

A világörökségi ranggal büszkélkedő borvidék helytörténeti jeleneteit, kulturális jelképeit ábrázoló művészi mozaikok tervezésére írt ki pályázatot Tokaj Város Önkormányzata.
 Műhelytitkok és épületséták: jön a Műtárgyak Éjszakája

Műhelytitkok és épületséták: jön a Műtárgyak Éjszakája  

Hetven fővárosi helyszínen, több mint 100 programmal rendezik a IX. Műtárgyak Éjszakája Fesztivált.
Kutyás örökbefogadó nap Budán

Kutyás örökbefogadó nap Budán 

A FogadjÖrökbe Alapítvány ismét örökbefogadó napot és közönségtalálkozót tart.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.