Ha plusz húsz fok, és itt a nyár, akkor Karácsonyi Vásár

A Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ (BFTK) november 13-án, pénteken, megnyitotta Adventi- és Karácsonyi Vásárát a Vörösmarty téren, amely az előző évekhez képest ugyan valóban korábban nyílt meg, de azért azzal senki nem számolt, hogy ingujjra vetkőzött vendégsereg veszi birtokba a kizárólag minőségi ételeket, italokat és portékákat kínáló gasztronómiai és iparművészeti termékeket felvonultató téli vásárt.

A Vörösmarty téri karácsonyi vásárlási lehetőség, eszem-iszom, valamint kultúrális- és gyerekprogramhegyeket kínáló eseményfolyam ma már olyan rangot vívott ki, hogy Európa 10 legszebb, legszinvonalasabb adventi vására közt jegyzik a magyar fővárosban rendezettet.

Nemcsak a fővárosiaknak, valamint a vidékről az ünnepek előtt Budapestre látogatóknak kedvenc találkozási pontja ünnepek előtt a patinás tér, hanem a világ különböző pontjairól hozzánk érkező városlátogató turisták is imádják, és rendszerint fel is keresik ilyentájt a Vörösmarty teret.

A programfolyam ünnepélyes megnyitója alkalmával dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) vezérigazgatója is rövid beszédet tartott, aki bejelentette, immár hivatalos: 2016 a Gasztronómia Éve lesz. Vagyis a magyar konyha jegyében szervezik fő programjaikat, Magyarország külföld felé irányuló kommunikációjában, marketing startégiánkban hazánk gasztronómiájának promotálása lesz a meghatározó irányvonal.


Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon

Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon 

Harmincöt budapesti tanuló állhatott dobogóra a Szakma Sztár Fesztiválon.
Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens

Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens 

Már több mint húsz étterem használja.
ESG jelentés az OPUS GLOBAL Nyrt.-től

ESG jelentés az OPUS GLOBAL Nyrt.-től 

Az előremutató jelentésben a jó gyakorlatok mellett a lehetőségeket is feltárták, mellyel megjelölték a cégcsoport fenntarthatósági tevékenységének irányait is.
Rekordok dőlhetnek meg az idei Ultrabalatonon

Rekordok dőlhetnek meg az idei Ultrabalatonon 

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén.
Precizitás, csapatjáték, gondoskodás - méhek napja április 30-án

Precizitás, csapatjáték, gondoskodás - méhek napja április 30-án 

A méhektől nemcsak a természet legfinomabb ajándékát, a mézet kapjuk, de sokat is tanulhatunk tőlük!
103 éves tornásznő látogatása a Madame Tussauds Budapestben

103 éves tornásznő látogatása a Madame Tussauds Budapestben 

Magasra szökött az egy négyzetméterre jutó magyar olimpiai aranyak száma a Madame Tussauds Budapest sport termében.
Augusztusban Szabadság Szigete

Augusztusban Szabadság Szigete 

Az idei Sziget Fesztivál minden eddiginél fenntarthatóbb és higiénikusabb lesz – ígérte a szervezőcsapat a csütörtöki sajtótájékoztatón.
Hamarosan Európa Fesztivál - 20 éves az EU-s csatlakozás

Hamarosan Európa Fesztivál - 20 éves az EU-s csatlakozás  

A Helló Európa! Fesztivál programjai a szabadság, az európaiság és a sokszínűség jegyében keltik életre Budapest ikonikus helyszíneit, köztereit és épületeit.
Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot 

A sportág legrangosabb versenyére a világ több mint 30 országából várnak résztvevőket.
Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?