A házat ne képzeljük igazi kastélyszállodaként, mondja az igazgató, Glaser Gyula, inkább olyan, akár egy korhű elemekkel gazdagított design- és butikhotel. Lovass Cecília belső építészt persze nyilván ihlette a mesebeli környék, a sokat látott falak története – de ez inkább inspirálta a ház berendezésekor, mintsem ragaszkodott volna az eredeti enteriőrhöz. Ahogy a belső építésznő fogalmaz: „Egy különleges, stílusos, modern, ugyanakkor nemesi hangulatot tükröző helyet terveztem.”
A különleges levegőjű szállodában különben május 27-én, szerdán tartanak egy mini-megnyitót, ahol a tulajdonosi kör tagjai – egy algyői cég, amelynek autópálya építési valamint bányászati érdekeltsége is van – is jelen lesznek. Itt lesz Juhász Lóránt tulajdonos és tulajdonostársai, nekik is bemutatják a ház egyik különlegességét, azt a fine dining konyhát, amelyet Csécsei László, a szekszárdi Merops Hotelből átigazolt séf vezetésével a történelmi műemléképület konyháján készítenek.