A New Yorkban élő francia pék, Dominique Ansel ötletéből született finomság rövid idő alatt meghódította a helyieket, nyár óta reggelente sokan órákat is képesek sorban állni a mindössze néhány száz darab süteményért. A mintegy két hónap és tíznél is több kipróbált recept árán tökélyre fejlesztett, vaníliakrémmel töltött „hibrid” immár Budapesten is frissen kapható. A Hajós utcai Donut Fabbrica kínálatában minden reggel 10-től kapható a croissant fánk.
A könnyed leveles tészta előállítását speciális berendezésekkel végzik, amelyeknek beüzemeléséhez a helyiség bővítésére is szükség volt. A friss alapanyagokat hazai beszállítóktól szerzik be. A frissesség és a könnyed ízélmény megőrzése érdekében, továbbá, mivel a tészta elkészítése hosszú időt vesz igénybe, egyszerre csak kevés készül a süteményből, amely délelőtt 10-re minden nap a pultra kerül.