A magyar gasztronómia különlegességeiről ír a német sajtó

„Bor, szarvasgomba, tradíciók” címmel jelent meg cikk 2013. szeptember 21-22-én a Hamburger Abendblatt hétvégi számának utazás rovatában.

A szerző, Conrad Bauer-Schlichtegroll 2012 őszén a Magyar Turizmus Zrt. meghívásában járt hazánkban. A közel egyoldalas írás az Eger-Tokaj régió különleges kínálatához csinál kedvet, számos történelmi vonatkozást is felidézve. A német utazóközönség így például olvashat a Tokaji Aszú és a Napkirály „viszonyáról”, az egri hősökről vagy a Bikavér legendájáról. Az újságíró szerint, ha valaki ősszel a régióba látogat, mindenképpen érdemes részt vennie Tokajban egy szüreten, vagy ellátogatnia valamelyik különleges hangulatú pincébe. Ezen kívül ajánlott a Szalajka völgyében profi kísérők, valamint gombakereső kutyák társaságában szarvasgomba-vadászatra indulni és természetesen ellátogatni a történelmi Egerbe, a Szépasszony-völgyet sem kifelejtve. Különleges és egyben egészséges élményt nyújt Gyuri bácsi teáinak a kóstolása is. Az igényes utazók számára a környék számos kiváló kastélyszállodája gondoskodik kényelmes és elegáns szállásról.

.A 233 ezer példányban megjelenő és mintegy 600 ezer olvasót számláló Hamburger Abendblatt izgalmas hírei, színes beszámolói, szerteágazó témái miatt évek óta a legolvasottabb napilap Hamburgban és környékén. A médium olvasói kifejezetten jó célcsoportot jelentenek a felmérések szerint, hiszen 66%-uk szeret költekezni, 81%-uk szívesen fizet többet a jó minőségért, 45%-uk nettó 3000 euró feletti jövedelemmel rendelkezik és többségük a fiatal korosztályba tartozik (65% 20-49 éves). A cikk az újság 3,81 millió látogatót számláló online verziójában is megjelent.

A magyarországi szarvasgomba-vadászatról az MT Zrt. német külképviseletének szeptemberi hírlevelében olvasható tájékoztatás alapján a havonta 255 ezer látogatót számláló gourmet-report.de online portál is beszámolt:http://www.gourmet-report.de/artikel/344684/Trueffeljagd-in-Ungarn.html Az elektronikus médium a gasztronómia világára koncentrálva rendszeresen ír a legújabb eseményekről, és nyomon követi a mesterszakácsok tevékenységét is. Olvasói igen széles körből kerülnek ki: a szakma mellett a gasztronómiának hódoló laikusok is szívesen olvassák az itt megjelenő híreket.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.