A vacsora vendégei megismerkedhettek Ciprus és Málta látványosságaival, vonzerejével és mellette finomabbnál finomabb ételeket és borokat lehetett kóstolni. Ciprus a Vasilikon Borászat fehér és vörös boraival készült, melyek Paphosz lankáin található szőlőfajtájából készülnek. Míg a fehér bor könnyű, gyümölcsös zamatú, addig a vörös bor kiegyensúlyozott, kerek bor főként húsokhoz és sajtokhoz megfelelő. Desszertborként a Commandaria St. John édes, vörös aszúbora érkezett, mely egy igazi mediterrán desszert bor.
Málta a Pjazza Regina borokat mutatta be az est folyamán, ugyancsak fehér, vörös és különlegességként a rosé borát. A fehér bora egy könnyű, gyümölcsös nedű, a vörös lágy és közepesen testes. Egyedülállóként híres rosé bora pedig minőségi vörös szőlőfajtákból készült üdítő hatású száraz nedű.
A nagyszerű est után mindenféle hasznos információt adott át a Neckermann, a Ciprusi és a Máltai Idegenforgalmi Hivatal az érdeklődőknek.
Forrás: Turizmus Online