Azonban ez a téves benyomás hamar köddé válik, ha a vendégek ellátogatnak éttermébe, és megkóstolják a séf különleges világában fogant ételkreációit.
NEM AKÁRMILYEN HELYEKEN FORDULT MEG
Peter Knogl szerint a főzés nem más, mint egyszerű hozzávalók kombinálása egy különleges étel létrehozása érdekében. Egyedi stílusát különböző topéttermek konyháján fejlesztette tökéletesre. Profizmusához nagyban hozzájárult, hogy karrierje során több mint tizenegy Michelin- csillagos étteremben fordult meg, és ő maga eddig tizenhárom csillagot szerzett. Több, mérföldkőnek számító étterem is kiemelhető életútjából: ilyen például a Tristan étterem Mallorcán, a Chantecler étterem vagy a dél-németországi Residenz, Heinz Winkler birodalma.
A FEHÉR LÓ MINDENT VISZ
Húszéves nemzetközi tapasztalata során Knogl nemzetközi hírnévre is szert tett innovatív konyhájának köszönhetően. 2007 óta a svájci Cheval Blanc (Fehér Ló) séfjeként nyűgözi le betérő vendégeit. Az első Michelin-csillagot is megszerezte a svájci étterem számára, amit tizennyolc Gault Millau-pont és „Az év feltörekvő szakácsának” címe követett. 2011-ben pedig az „Év séfje” díjat is megkapta, amelyet 2015-ben ismételten neki ítéltek. Knogl sikerének magyarázata abban rejlik, hogy magas színvonalon készített fogásai könnyen közönségkedvencekké és rövid idő alatt klasszikusokká válnak.
Forrás: Hangar–7 Ikarus Étterem, Salzburg