ABBA Múzeum nyílik Stockholmban

Állandó ABBA Múzeum nyílik jövőre Stockholmban - jelentette be Mattias Hansson, az ABBA The Museum elnevezésű projekt vezetője szerdán a svéd fővárosban.

Az egykori svéd popegyüttesről ez lesz az egyetlen állandó kiállítás a világon, amely a szervezők reményei szerint "száz évig is fenn fog maradni".

A múzeum az eddig világot járó ABBAWORLD kiállítást fogja felváltani, összegyűjtve egy helyre az ABBA-reliviákat. Bemutatja a zenekar történetével összefüggő tárgyakat, személyes holmikat, ismert színpadi ruhákat, hangszereket, lemezeket és még soha nem látott és hallott hang- és filmfelvételeket is - hangzott el a sajtótájékoztatón, amelyen személyesen részt vett az együttes egyik alapító tagja, Björn Ulvaeus is.
A múzeumot a svéd főváros egyik turisztikailag legfrekventáltabb körzetében helyezik el, a Királyi-szigeten, ahol a Vasa Hajómúzeum, a Skanzen, valamint a város vidámparkja is található. Az év végére elkészülő zenei múzeum, a Swedish Music Hall of Fame főépületében kap helyet. A tervek szerint 2013 áprilisában nyílik meg.

Mattias Hansson projektvezetô elmondta, hogy "a zenei múzeummal egy olyan központot szeretnének létrehozni, ahol interaktív módszerrel a zene iránt minden érdeklődő - különös tekintettel a gyermekekre és a fiatalokra - helyben át tudja élni a zene nyújtotta élményt, kikapcsolódást és örömöt." A projektet egy svéd alapítvány finanszírozza, amelynek támogatói többek között a mai svéd popzene kiemelkedő alakjai.
Az 1970-ben alakult ABBA együttes - Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältsog és Anni-Frid Lyngstad - akkor vált világszerte ismertté, amikor 1974-ben a Waterloo című dalával megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált. 378 millió lemezt adtak el világszerte, és éveken át uralták a különböző országok toplistáit.

Björn Ulvaeus a sajtótájékoztatón hangoztatta, hogy Svédország zeneipara "erős exportterméknek számít", világviszonylatban ebben a kategóriában az ország a harmadik helyen áll.
Az MTI-nek Ulvaeus elmondta, nem tudja, hogy miért van az országnak ilyen sok sikeres alakja a popzenében, zeneszerzők, producerek, lemezlovasok, énekesek, mint például legutóbb Loreen, a Bakuban rendezett 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál nyertese, de szerinte ebben a szakmában sokat számít, ha az ember kiáll amellett, amiben hisz, és következetesen dolgozik azon, hogy elérje célját.

Forrás: MTI


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.