Asztaltársaság Tokaj borkultúrájáért

Újgenerációs tokaji borászok fogtak össze, hogy közösen népszerűsítsék Tokaj városát, a környék kulturális attrakcióit és nem utolsó sorban a magas minőségű helyi borokat, e céllal hozták létre a Tokaji Borászok Asztaltársaságát. 

Az ötlet két fiatal tokaji borász, Szilágyi László és Balassa István fejéből pattant ki, a közös megjelenések  sikeressége kapcsán. Az egyesület az idei év elején kezdte meg működését, jelenleg 11 pincészet a tagja, akik mind a minőségi borkészítés elkötelezettjei. A Tokaji Borászok Asztaltársaságának minden tagja fiatal, új generációs borász, akik máshogy látják a minőséget és igyekeznek felpezsdíteni Tokaj város kulturális életét, mondta el lapunknak Balassa István. Az Asztaltársaságnak idén volt már egy rendezvénye, és a most hétvégi Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokra is készülnek saját programmal. Október 1-jén Tokaji Borkörutat szerveznek, amely nem csak borkóstolás, hanem kulturális és gasztronómiai program is egyben. A körút öt állomásból áll, amelyeken az egyesület borászatainak italait nyílik lehetőségük megkóstolni a vendégeknek.

Az első állomáson, a Dobogó Pincészetben a Balassa Bor és a Gizella Pince borai mellett a Gusteau Kulináris Élményműhely, a Tokaji Borecet Manufaktúra és a Pántlikás Kertészet termékeit is megismerhetik a látogatók. A következő állomáson, a Hímesudvar Pincészetben zenei aláfestéssel (“Tokaj szülte Borok és Dallamok” – Gábor Tamás Acoustic) ízlelhetik meg a Zöld Birtok, a Pinceköz, a Paulay Borház nedűit is és az Oroszlános Borvendéglő falatkáit. A körút harmadik állomásán aszútúrára invitálják az érdeklődőket, itt, az Erzsébet Pincében az aszú történetét mutatják be. A Sauska Pincészetben most először lesz kóstolható a Sauska Cuvée 111/2009 és a Sauska Cuvée 107/2009, amelyekhez kézműves kecskesajtokat kínálnak, emellett a Majoros Birtok borait is bemutatják itt. A pincészetben fotókiállítás és igényes lounge zene is szórakoztatja a vendégeket. A Szerelmi dűlőben végezetül hangulatos sétát tehetnek, szőlő és aszúszemet kóstolhatnak a látogatók, a Benkő Borházban pedig must- és borkóstoló, pincepörkölt és házi szőlős túrótorta várja őket.

Az Asztaltársaság terveivel kapcsolatban Balassa Istvántól megtudtuk, évente több rendezvényt terveznek, amelyek mindegyike várhatóan valamilyen nagyobb helyi eseményhez kötődik majd. Az Asztaltársaság nyitott, szívesen látnak bárkit, aki hasonlóan elkötelezett Tokaj jó hírének erősítésében. Emellett szívesen nyújtanak szakmai támogatást a jó minőségre törekvő fiatal borászok számára.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.