A programsorozat a népszerű Török Kávéházi Esttel indul február 5-én, szerdán. „Az imám elájult – avagy a török gasztronómia titkai” című előadáson fény derül arra, milyen volt a szultánok konyhája, milyen alapanyagokat vett át a magyar konyha a törökből, és hogyan vált Isztambul a világ egyik új gasztrofővárosává. Az estet minibazár zárja, ahol török édességek, szárított gyümölcsök, dió, mogyoró, kávé, tea emlékeztet majd a török bazárok forgatagára.
Február 14-én, pénteken, egy Budapesten élő török séffel beszélgethetnek a török konyha rejtelmeiről azok, akik már elsajátították a török nyelvet. Az ezt követő napon, egy főzőkurzus keretében a törökül még nem beszélőknek is lehetősége nyílik a séfünkkel való találkozásra, ahol megtanulhatják hogyan készül az „Uralkodó kedvence” vagy a „Szultán pudingja”.
A gasztrohónapot egy exkluzív török vacsora zárja, ahol a gazdag menü varázslatos ízei és a külön erre az alkalomra alkotott, a 13. századi misztikus költő, Yunus Emre versei által ihletett design garantálja a felejthetetlen élményt.
A gasztrohónapot egy exkluzív török vacsora zárja, ahol a gazdag menü varázslatos ízei és a külön erre az alkalomra alkotott, a 13. századi misztikus költő, Yunus Emre versei által ihletett design garantálja a felejthetetlen élményt.
A pontos dátumokról a Yunus Intézert facebook profilján (facebook.com/yunusemre.budapest) tájékozódhat.