Az idei nyár legolcsóbb és legdrágább nyaralóhelyei

A szállodai árakat összehasonlító trivago.co.uk weboldal összeállította az idei nyár legolcsóbb és legdrágább úti céljainak listáját. 

Hatalmas meglepetések nem érik a turizmus területén járatos olvasót a listákat böngészve, mégis érdemes végignézni az aktuális statisztikát. A Francia Polinézián található Bora Bora lett a legdrágább 2013. júliusát és augusztusát tekintve, ugyanakkor a thaiföldi Patong Beach lett a legolcsóbb nyári üdülőhely. Az árkülönbözet eléggé meghökkentő: míg a thai tengerparton 33 fontból meg lehet úszni egy éjszakát egy kétágyas szállodai szobában, addig ez Bora Borán ennek a tizenötszörésbe kerül. 

A legolcsóbb üdülőhelyek 2013 nyarán

1 Patong Beach (Thaiföld) £33

2 Kefalos (Kos) £34

3 Varna (Bulgária) £41

4 Wladyslawowo (Lengyelország) £45

5 Las Palmas (Gran Canaria) £47

6 Ulcinj (Montenegro) £47

7 Saranda (Albánia) £48

8 Almeria (Spanyolo.) £48

9 Puerto de la Cruz (Tenerife) £50

10 Clearwater (Florida) £69

A legdrágább üdülőhelyek 2013 nyarán

1 Bora Bora (French Polynesia) £497

2 Porto Cervo (Sardinia) £417

3 Pula (Sardinia) £377

4 Monaco (Côte d'Azur) £315

5 Forte dei Marmi (Tuscany) £295

6 Monte Argentario (Tuscany) £291

7 Capri (Campania) £219

8 Laguna Beach (California) £218

9 Bonifacio (Corsica) £208

10 Es Pujols (Formentera) £178

Denise Bartlett, trivago.co.uk képviselője így kommentálta az eredményeket: "Jó látni, hogy több feltörekvő kelet-európai desztináció, így Bulgária, Montenegró és Albánia is szerepel a legolcsóbb üdülőhelyek listáján. A nyaralók ezeken a tengerpartokon jelentős összegeket spórolhatnak meg más hagyományos dél-európai nyaralóhelyekhez képest." 

*Az átlagárak egy éjszakai szállásra vonatkoznak kétágyas szobában. A trivago a májusi és júniusi szálláskeresések eredményeit vette figyelembe 2013 július 1. és augusztus 31. közötti érkezésre vonatkozóan. Az árak angol fontban értendők. A trivago honlapján naponta egymillió szálláskeresés történik, több mint 160 online utazási iroda és szállodavállalat adatbázisainak felhasználásával. 


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.