Bombasikert aratott a magyar szakács

Nemzetközi zsűri előtt nyerte meg a csúcsgasztronómia versenyét a 27 éves Széll Tamás. A budapesti séf akár most megszerezhetné a konyhaművészet legrangosabb elismerését: a Michelin-csillagot - írta a Bors Online.

Tizenkét főzőnagyság közül bizonyult a legjobbnak Széll Tamás a hétvégén megrendezett Hagyomány és evolúció elnevezésű szakácsversenyen. A 27 éves férfi olyan tradicionálisan magyar alapanyagokon nyugvó ételkölteményeket készített, amelyek a Michelin-csillagot, azaz a nemzetközi konyhaművészet legrangosabb elismerését is elnyerhetnék. Bombasikert aratott a magyar szakács Széll Tamás 27 évesen nyerte meg a hazai gasztronómia egyik legrangosabb versenyét Fotó: Bakcsy Árpád – A zsűri tagjai: Nicolas Le Bec, két Michelin-csillagos séf, Philippe Gobet a háromcsillagos párizsi Pré Catelan üzemeltetetője, valamint Jan van Lissum, a holland Gault & Millau igazgatója és Christian Meyer, a Gault & Millau munkatársa, korábban két évtizeden át a Michelin inspektora ugyanolyan rendszerben pontoztak, mint a Michelin munkatársai: húsz pontot ítélhettek egy-egy tányérra – mesélte a verseny részleteit Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Társaság elnöke. – A nemzetközi hírű szaktekintélyek több tizenhat feletti pontszámot is kiadtak, ami a Michelin-csillag alapkövetelménye – büszkélkedik a verseny szervezője. Az titok, mennyit kaptak Széll Tamás alkotásai, de az biztos, hogy az Onyx étterem helyettes séfje méltán büszke eredményére. – Ez a verseny egyértelműen a hazai csúcsgasztronómia megmérettetése, ráadásul a mindennapi gyakorlatot helyezi előtérbe, mert az ítészek nem a látványra koncentrálnak, hanem a kreativitásra és az ízek harmóniájára – tájékoztat a győztes, aki ezzel a címmel egymillió forintot és egy belépőt nyert a párizsi École Lenotre szakácsakadémiára, amely a világ legpatinásabb ilyen iskolája. – Célom, hogy ténylegesen nyerjek Michelin-csillagot úgy, hogy közben követem azt az irányvonalat, amelyben nem méregdrága, hanem olcsóbb és ismertebb anyagok felhasználásával készítek színvonalas ételeket. Rózsaszín bárányt, bélszínt mindenki tud sütni – teszi hozzá az ígéretes tehetség a. (Bors Online)

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.