Az egyre népszerűbb Chocome csokoládégyártó új helyre költözött, a XIII. kerület, Kis gömb utca 23. szám alá. Ebből az alkalomból szervezett látogatást az üzembe Turóczi Gábor, a Lucullus BT alapító/elnöke.
Az üzemben a tulajdonos, Mészáros Gábor és a cég munkatársai a kulisszák mögé is bepillantást engednek az érdeklődők számára.
Kellemes,”édes” délutáni program gyanánt, ha időnk engedni látogassunk el a kellemes hangulatú, fenséges illatokkal fűszerezett apró manufaktúrába. Igazán autentikus az élmény, mivel a tulajdonos, Mészáros Gábor személyesen vezeti körbe a látogatókat. A sikeres üzletember szerény büszkeséggel fogadja a csoportokat 9 és 17:30 között. Belépve az üzembe, először egy keskeny folyosón találjuk magunkat, melynek stílusos kialakítása is a cégarculat részét képezi, nem gondolnánk, hogy az épület egykor istálló volt. A csokoládéüzemekben általában alkalmazott barna színek helyett itt izgalmas, lilára festett falakra bukkanunk. A különleges színezés ötletét a nyers kakaóbabszemek lila színe adta. A pénzügyi szakemberből lett „csokoládégyáros” Mészáros Gábor karriertörténetét hallgatva, és látva a kiváló minőségű alapanyagokat, a legmodernebb gépeket és a szorgos, jó hangulatban folyó precíz munkavégzést, az ember elgondolkozik azon, hogy egy eredeti ötletet vegyítve a precizitással és a jó ízléssel, milyen remek dolgokat lehet előállítani. Az egyik csokoládékészítő mester közben bemutatta a vendégeknek, hogyan is készülnek a termékek. A temperáló gépekben levő folyós csokimasszát először 6 centiméter széles, egyedi formákba öntik, majd 9 fokra állított hűtőkbe teszik, ahol megszilárdul. Utána 10 percig pihentetik a táblákat szobahőmérsékleten, majd becsomagolják őket.
Túránk végén a karácsonyi kollekcióból szemezgethetünk, megkóstolhatjuk a gusztusos csokoládékockákat.