Európai uniós turisztikai attrakciófejlesztési pályázati forrás segítségével, közel 254 millió forintos beruházással valósult meg a Fővárosi Állat- és Növénykert Főkapu épületének felújítása, ennek keretében újult meg a kapunak az a bástyája is, amelyben helyet kapott a most megnyílt Gundel Cukrászda. A felújítási munkák legfőbb része elkészült, a projekt a térkövezést követően néhány hónap múlva zárul.
A cukrászdának helyet adó épületrészben egyébként 1912 óta évtizedekig az állatkert igazgatói- és gazdasági irodái álltak, árulta el a sajtótájékoztatón dr. Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója. A rekonstrukcióval vadonatúj funkciókat kapott a megszépült épület, az állatkert legnagyobb, több mint 200 négyzetméteres szabadtéri vendéglátó terasza jött létre, a cukrászdában egy úgynevezett Fast Line jegyvásárlási lehetőséget is létrehoztak, amellyel a vendégek kényelmesen és gyorsan juthatnak be az állatkertbe. Az épület közösségi szolgáltatói funkciókat is ellát, valamint igyekszik bemutatni a Városliget és az állatkert történetét. A Gundel Cukrászda teraszán az állatkerti vendégek háromfogásos, frissen készített ebédet fogyaszthatnak, a ZOO Menü hetente változó kétféle ételsorát Merczi Gábor, a Gundel Étterem executive chefje állítja össze és az ételeket a Gundel konyháján készítik.
"A Gundel nem luxus, a Gundel minőség", Gundel Károlynak ezt a jelmondatát követték, amikor kialakították a kínálatot, hangsúlyozta Alföldy Tádé, a Gundel Csoport igazgatója. A világon az első közparkként megnyílt, jövőre 200 éves Városligetet és az állatkertet egyaránt különböző anyagi képességű vendégek keresik fel. A cukrászda és a ZOO Menü árait is igyekeztek úgy kialakítani, hogy minél több vendég által elérhető legyen, de ne kelljen kompromisszumot kötni minőségben. A Gundel Házat 1910-ben alapították, erre emlékeztet a menü ára is, amely pontosan ennyi, no nem évben, hanem forintban. Ebben az összegben már minden benne van, az étel előtt felszolgált ropogós, langyos buci, a leves és a főétel, az asztalra készített szódavíz, egy tetszés szerinti sütemény a cukrászdából és a szervízdíj is. A vendég a pénzéért kiváló minőséget és megfelelő mennyiséget kap.
Kevesen tudják, Gundel Károly korszakalkotó konyhájában csodálatos desszerteket és süteményeket is készített, többek között a Gundel palacsintát, a somlói galuskát és a híres Gundel tortákat. Ezt az örökséget viszi tovább a Gundel Cukrászda, amelynek kínálatát igazi békebeli cukrász remekek alkotják, ám megtalálhatók benne a "nagyi süteményei", a francia cukrászati vonal és a cukormentes finomságok is. A Gundel Cukrászda cukrász chefje Juhos József, aki pályafutása során több neves helyen megfordult már, többek között dolgozott a Gundel Étteremben cukrász vezetőként, majd Executive Banquett Chefként, de erősítette a New York Palace Hotel és a Gerbeaud csapatát is. A Gundel Cukrászda védjegyéül a magyar származású Milton Glaser által tervezett "Gundel Lady in Chair" című festményét választották, amelyet a művész a Gundel számára készített.