Cukrászdát nyitott az Állatkert főbejáratánál a Gundel

A Fővárosi Növény- és Állatkert felújtott Főkapu épületében nyitotta meg cukrászdáját a Gundel, amelyet szerdán mutattak be a sajtó képviselőinek.

Európai uniós turisztikai attrakciófejlesztési pályázati forrás segítségével, közel 254 millió forintos beruházással valósult meg a Fővárosi Állat- és Növénykert Főkapu épületének felújítása, ennek keretében újult meg a kapunak az a bástyája is, amelyben helyet kapott a most megnyílt Gundel Cukrászda. A felújítási munkák legfőbb része elkészült, a projekt a térkövezést követően néhány hónap múlva zárul.

A cukrászdának helyet adó épületrészben egyébként 1912 óta évtizedekig az állatkert igazgatói- és gazdasági irodái álltak, árulta el a sajtótájékoztatón dr. Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója. A rekonstrukcióval vadonatúj funkciókat kapott a megszépült épület, az állatkert legnagyobb, több mint 200 négyzetméteres szabadtéri vendéglátó terasza jött létre, a cukrászdában egy úgynevezett Fast Line jegyvásárlási lehetőséget is létrehoztak, amellyel a vendégek kényelmesen és gyorsan juthatnak be az állatkertbe. Az épület közösségi szolgáltatói funkciókat is ellát, valamint igyekszik bemutatni a Városliget és az állatkert történetét. A Gundel Cukrászda teraszán az állatkerti vendégek háromfogásos, frissen készített ebédet fogyaszthatnak, a ZOO Menü hetente változó kétféle ételsorát Merczi Gábor, a Gundel Étterem executive chefje állítja össze és az ételeket a Gundel konyháján készítik.

"A Gundel nem luxus, a Gundel minőség", Gundel Károlynak ezt a jelmondatát követték, amikor kialakították a kínálatot, hangsúlyozta Alföldy Tádé, a Gundel Csoport igazgatója. A világon az első közparkként megnyílt, jövőre 200 éves Városligetet és az állatkertet egyaránt különböző anyagi képességű vendégek keresik fel. A cukrászda és a ZOO Menü árait is igyekeztek úgy kialakítani, hogy minél több vendég által elérhető legyen, de ne kelljen kompromisszumot kötni minőségben. A Gundel Házat 1910-ben alapították, erre emlékeztet a menü ára is, amely pontosan ennyi, no nem évben, hanem forintban. Ebben az összegben már minden benne van, az étel előtt felszolgált ropogós, langyos buci, a leves és a főétel, az asztalra készített szódavíz, egy tetszés szerinti sütemény a cukrászdából és a szervízdíj is. A vendég a pénzéért kiváló minőséget és megfelelő mennyiséget kap.

Kevesen tudják, Gundel Károly korszakalkotó konyhájában csodálatos desszerteket és süteményeket is készített, többek között a Gundel palacsintát, a somlói galuskát és a híres Gundel tortákat. Ezt az örökséget viszi tovább a Gundel Cukrászda, amelynek kínálatát igazi békebeli cukrász remekek  alkotják, ám megtalálhatók benne a "nagyi süteményei", a francia cukrászati vonal és a cukormentes finomságok is. A Gundel Cukrászda cukrász chefje Juhos József, aki pályafutása során több neves helyen megfordult már, többek között dolgozott a Gundel Étteremben cukrász vezetőként, majd Executive Banquett Chefként, de erősítette a New York Palace Hotel és a Gerbeaud csapatát is. A Gundel Cukrászda védjegyéül a magyar származású Milton Glaser által tervezett "Gundel Lady in Chair" című festményét választották, amelyet a művész a Gundel számára készített.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.