A sajtótájékoztatón részt vett Hegyi Barbara színművésznő, Bodrogi Gyula színművész, Thomas M. Fischer a Corinthia Hotel Budapest igazgatója és Joel Khalil a szálloda séfje.
„Egyik legfontosabb feladatunknak tartjuk, hogy a szállodánkat a környezetünk, a budapesti élet szerves részévé tegyük – mondta a hotel igazgatója. - A Dalvacsorák sorozata is ennek a törekvésnek képezi szerves részét.”
Az egyes Dalvacsora estek során a népszerű művészek kedvelt, számukra fontos, személyes élményeikhez kapcsolható ételrecepteket, ínyencségeket mutatnak be, melyek alapján az egyes fogásokat szállodánk mesterszakácsa készít el és alakít át, ezzel egy igazi kulináris élménnyé fokozva a vacsorát.
„Izgalmas feladat, igazi kihívás lesz számomra csokoládébonbont készíteni egy olyan konyhán, amelyiket egy svájci séf irányít – állította Hegyi Barbara, aki hozzátette, hogy az amatőrök minden bizonnyal más megközelítésben dolgoznak a konyhában, és az általa összeállított szakácskönyv is inkább a „home made” vagy „hand made” szemszögéből látja a konyha világát.
„Tőlem senki ne várja, hogy megtagadjam magam – csatlakozott kollégájához Bodrogi Gyula. - Egyértelmű, hogy az én esetemben vadhús kerül a tányérokra. Elvem, hogy nem kell feltétlenül egészségesen étkezni, lehet jóízűen is!”
A fellépő színészek igényes programokkal, zenés műsorokkal szórakoztatják a vendégeket és a vacsoraest közben megosztják a résztvevőkkel személyes történeteiket az ételekkel kapcsolatban illetve szívesen társalognak a vendégekkel és válaszolnak a felmerülő kérdésekre, ezzel egy különleges élménnyé varázsolva ezen pesti estéket.
„A Corinthia konyhájára egyébként is jellemző, hogy a tradicionális ételeket kicsit átgondoljuk, más megközelítésben készítjük el – mondta el a sajtótájékoztató vendégeinek Joel Khalil a szálloda séfje. - Így tettünk a paprikás csirkével, vagy az Eszterházy -val, és így teszünk majd a neves színművészek ételeivel is, remélhetően mindenki legnagyobb megelégedésére.”
A Dalvacsora sorozat első ízben 2013. szeptember 27-én jelentkezik, amikor Udvaros Dorottya lesz a konyha és a szálloda vendége. Utána minden hónap utolsó csütörtökjén kerül sor a rendezvényre.