Dalvacsorák a Corinthiában

2013. szeptember 3-án a Corinthia Hotel Budapest Hársfa termében tartott sajtótájékoztatón került bemutatásra a szálloda legújabb programsorozata a Dalvacsora a Corinthiában, melynek keretében olyan neves művészek lépnek fel az ősz folyamán a szállodában, mint Udvaros Dorottya, Hegyi Barbara, Bodrogi Gyula és Kulka János.

A sajtótájékoztatón részt vett Hegyi Barbara színművésznő, Bodrogi Gyula színművész, Thomas M. Fischer a Corinthia Hotel Budapest igazgatója és Joel Khalil a szálloda séfje.
„Egyik legfontosabb feladatunknak tartjuk, hogy a szállodánkat a környezetünk, a budapesti élet szerves részévé tegyük – mondta a hotel igazgatója. - A Dalvacsorák sorozata is ennek a törekvésnek képezi szerves részét.”


Az egyes Dalvacsora estek során a népszerű művészek kedvelt, számukra fontos, személyes élményeikhez kapcsolható ételrecepteket, ínyencségeket mutatnak be, melyek alapján az egyes fogásokat szállodánk mesterszakácsa készít el és alakít át, ezzel egy igazi kulináris élménnyé fokozva a vacsorát.
„Izgalmas feladat, igazi kihívás lesz számomra csokoládébonbont készíteni egy olyan konyhán, amelyiket egy svájci séf irányít – állította Hegyi Barbara, aki hozzátette, hogy az amatőrök minden bizonnyal más megközelítésben dolgoznak a konyhában, és az általa összeállított szakácskönyv is inkább a „home made” vagy „hand made” szemszögéből látja a konyha világát.
„Tőlem senki ne várja, hogy megtagadjam magam – csatlakozott kollégájához Bodrogi Gyula. - Egyértelmű, hogy az én esetemben vadhús kerül a tányérokra. Elvem, hogy nem kell feltétlenül egészségesen étkezni, lehet jóízűen is!”
A fellépő színészek igényes programokkal, zenés műsorokkal szórakoztatják a vendégeket és a vacsoraest közben megosztják a résztvevőkkel személyes történeteiket az ételekkel kapcsolatban illetve szívesen társalognak a vendégekkel és válaszolnak a felmerülő kérdésekre, ezzel egy különleges élménnyé varázsolva ezen pesti estéket.
„A Corinthia konyhájára egyébként is jellemző, hogy a tradicionális ételeket kicsit átgondoljuk, más megközelítésben készítjük el – mondta el a sajtótájékoztató vendégeinek Joel Khalil a szálloda séfje. - Így tettünk a paprikás csirkével, vagy az Eszterházy -val, és így teszünk majd a neves színművészek ételeivel is, remélhetően mindenki legnagyobb megelégedésére.”
A Dalvacsora sorozat első ízben 2013. szeptember 27-én jelentkezik, amikor Udvaros Dorottya lesz a konyha és a szálloda vendége. Utána minden hónap utolsó csütörtökjén kerül sor a rendezvényre.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.