A képzés célja, hogy a Corvinus Egyetem hozzájáruljon a sörágazat szakember-ellátottságának és szakmai presztízsének fejlesztéséhez. A képzés természetesen nyitva áll azok számára is, akik a kapcsolódó területeken – kereskedelemben, vendéglátásban – dolgoznak, vagy „értő” fogyasztóként szeretnének mélyebb ismereteket szerezni a sörkészítés világáról.
Az egyetem a képzést úgy építette fel, hogy munka mellett is elvégezhető legyen, ugyanakkor a résztvevők a piac által elvárt, magas szintű technológiai és műszaki felkészültséget, korszerű gazdasági, marketing és jogi ismereteket kapjanak, s ezek mellett elmélyült betekintést szerezhessenek a sörfogyasztás kultúrájába és történetébe is. A képzés résztvevői az Élelmiszertudományi Kar kitűnően felszerelt laborjaiban és saját tanüzemében mélyíthetik el készségszinten az elméletben megtanultakat. A hallgatók alkalmasak lesznek egy sörfőző üzem szakmai és vezetői feladatainak ellátására, vagy akár saját sörfőzde irányítására is.
Az oktatásra augusztus 31-ig lehet jelentkezni. A képzés részletes adatai a www.sorfozomester.hu honlapon találhatók.
Forrás: Élelmiszer Online