Kuli László Miskolcon végezte szakács tanulmányait és szakácstanulóként 1957-ben a Miskolci Vendéglátó Vállalathoz került, majd 1960-ban a sikeres szakmunkás vizsgáit követően itt kezdett dolgozni szakácsként.
Munkája közben folyamatosan tovább képezte magát, ennek eredményeként technikusi végzettséget szerzett.
Hűségét vállalatához és elhivatottságát a szakmája iránt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 1996-ban a Miskolci Vendéglátó Vállalttól vonult nyugdíjba.
A vállalat képviseletében több alkalommal volt alkalma szakmai tudását külföldön is megcsillogtatni, dolgozott Németországban, Csehszlovákiában és Szovjetunióban.
A vállalatánál évekig dolgozott a Polónia étteremben, valamint az Anna Hotel konyhafőnöke volt, a vendéglátó termékek megújításában jelentős szerepet vállalt, amikor kinevezték a Gasztrofol Ételgyár termelés vezetőjévé, ezt a feladatot 16 éven keresztül töltötte be. Az itt előállított ételeket a hazai piac mellett Hollandiában, Ausztriában és Németországban is ismerték. Ezért nyugodtan kijelenthető, hogy az általa készített ételeket nem csak hazánkban, hanem a világ több országában is ezrek ismerték és fogyasztották napi szinten megelégedéssel.
Szerette munkáját ezért nyugdíjasként is aktívan dolgozott több kisvendéglőben, étteremben, ahol szakmai tapasztalatait sok fiatal kollégájának adta át, így ma szakács tanítványai közül sokan büszkék rá, hogy Kuli László séfet ismerhették és tanulhattak tőle szakma szeretetet és emberséget. Életének utolsó időszakában is aktívan részt vett azokon a találkozókon, melyeken a miskolci mesterek gyűlnek össze alkalmanként szakmai tapasztalat cserére.
Kitüntetései közül legmagasabb állami kitüntetése az 1986-ban átvett Munkaérdemrend bronz fokozata, emellett többször megkapta a belkereskedelem kiváló dolgozója címet, valamint a vállalat kiváló dolgozója címet is kiérdemelte munkájával. Méltán volt büszke arra, hogy a Miskolci Vendéglátó Vállalatánál a dolgozók jelölése alapján az Év embere kitüntető címet vette át ugyanebben az évben.
A mesterszakácsok tiszteletére szervezett első díszvacsorán, amit azoknak a mester címmel rendelkező szakácsoknak rendezett a MNGSZ helyi vezetősége, akik Miskolcon dolgozták le a szakmában életüket ő is átvehette azt az emlékplakettet, melyet a régió alapított.
Forrás: mngsz.hu