És megszületett az update-csülök…

Egy bő évtized alatt a keleti régió – talán – legjelentősebb rendezvényévé nőtte ki magát a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé. A háromnapos rendezvényt a legutóbbi esztendőben hatvanezer látogató kereste fel, és maximálisan teljesítette a hasonló rendezvények fő feladatát: megteltek a régió szálláshelyei, és jelentős bevételek realizálódtak a fesztivállal kapcsolatos turizmusból.

„A Dél-Alföld erős a gasztronómiára alapozó fesztiválok területén, és csak tavaly húsz attrakciófejlesztési és rendezvény project valósult meg a régióban” – tette hozzá Gulyás Péter a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság vezetője.
A rendezvény főrendezője, Bora Imre szerint a mai gazdasági helyzetben talán bolondnak kell lenni, ha egy ekkora rendezvénybe belevág valaki, vagy elkötelezettnek a régió iránt. Békés-megye fesztivál nagyhatalommá vált az elmúlt időszakban, Az idén négy jelentős gasztro-kulturális esemény kerül megrendezésre majd. Az első a sör és a csülök ünnepe lesz június 7. és 10 között.


Húszezer négyzetméter szabadterület, 4000 négyzetméternyi rendezvénysátor, ezerhordónyi, száz féle (!) csapolt sör (köztük a hazai kézműves sörfőzdék mellett 28 cseh főzde), száz tonna csülök – ezek a sarokszámai az idei rendezvénynek, melyen már a korábbi években is nemkívánatos volt a műanyagpohár, volt viszont egy literes söröskorsó (á lá Októberfeszt) és egy igazi csabai kuriózum, a hat decis söröspohár.
A három nap egyik csúcseseménye lehet a különleges főzőverseny. Benke Laci bácsi vs. Update Norbi. Füstölt és nyers csülök, és csapolt világos sör: ezek lesznek a kötelezően felhasználandó alapanyagok, és a „gasztrocelebek” összemérik tudásukat, melyen eldől: a hagyományos, vagy a reform-csülök az igazi.


„Mindenkit megnyugtathatok, a csülök még az update rendszer szerint is korlátlanul fogyasztható – mondta a sajtótájékoztató résztvevőinek Schobert Norbert. – Szénhidrát tartalma ugyanis nulla, így elfogyasztásakor testzsír nem képződik. Tehát nem a csülökkel van a baj, hanem az nem mindegy, milyen körettel fogyasztjuk. Felejtsük el a burgonyát, a kenyeret, savanyúsággal és salátával nem okoz káros mellékhatásokat.”
ÉS az update csülökhöz mértékkel még a különleges narancsos-mézes gyömbérsör, a bodzás barna sör, a tokaji aszúval erjesztett sör, vagy a 6,2 %-os alkoholtartalmú Keserű Méz sör is jobban csúszik, ha a fogyasztónak nincs lelkiismeret furdalása.

Kolbe Gábor / Vendég&Hotel Online


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.