A Berbence Bitter egyedülállósága abban rejlik, hogy a likőrpiacon megtalálható hasonló termékekkel ellentétben alapja nem ipari szesz, hanem minőségi Tokaji borpárlat és prémium szőlőpálinka. A benne található gyógynövénykivonat korábban aszúbor érlelésére használt hordóban érlelődik, amelybe később a különleges italkeverék kerül. Ezt követően hordókban pihentetik az italt, amíg a „Berbence mester” kiválónak nem minősíti azt. A manufaktúrában nem spórolnak az idővel, a legjobb minőség érdekében addig pihentetik a Berbence Bittert hordóikban, amíg össze nem érnek a hozzávalók és el nem érik a tökéletes ízharmóniát.
A termék besorolásakor a manufaktúra kifejezett célja volt egy olyan elnevezés használata, amely érzékelteti a Berbence Bitter nemességét és megkülönbözteti azt a konkurens keserűktől. Így született meg a gourmetlikőr elnevezés. Köztudott, hogy a gyógynövények jótékony hatással vannak az emésztésre. A gourmetlikőr 27 különféle gyógynövény- és fűszerkivonatot tartalmaz (például édesgyökér, bazsalikom, fodormenta, szegfűszeg és hársvirág), így kiváló lezárása a nagy étkezéseknek.
A Berbence Bitter a nemzetközi szakma tetszését is elnyerte, a Destillata Best Spirits Award 2013 italversenyen az egyik legjobb keserűlikőr, egyéb likőr kategóriában ezüstérmes lett.