Félidőben az Év Szállása verseny

Folyamatosan érkeznek az Év Szállása versenyre a szavazatok, a számláló már a 20 ezerhez közelít. Az eddigi történések alapján elmondható, hogy még semmi sincs veszve, hiszen egy-egy, a saját rajongói táborát viszonylag egyszerű eszközökkel aktivizálni képes szálláshely, illetve település könnyedén az élre kerülhet.

Rendkívül összetartó lakókkal rendelkezhet Csesznek, hiszen a Veszprém megyében található község alig néhány hét alatt az élre tört az Év Szállása versenyben, így vezeti az Év Turisztikai Települése rangsort, de a cseszneki Erzsébet Vendéház is az élen szerepel a szálláshelyek közötti közötti küzdelemben. Mindez jól példázza, hogy a szavazótábor aktivizálásával milyen jó eredmények érhetők el. A szallas.hu/evszallasa oldalon az elmúlt hónapokban leadott több mint 18 ezer szavazat alapján a jelenlegi rangsor a települések közt a következő:

Az Év Turisztikai Települése verseny jelenlegi állása:
1. Csesznek
2. Hajdúszoboszló
3. Balatonmáriafürdő
4. Szeged
5. Balatonfüred
6. Eger
7. Siófok
8. Hévíz
9. Gyula
10. Zalakaros

A települések mellett a szálláshelyek is versenyeznek az Év Szállása címért, melyek aktuális állását – az egyes szálláshely kategóriákra bontva – az alábbiakban közöljük.

Hogyan érhetnek el jobb eredményt a szállásadók?

A szállásadók könnyedén mozgósíthatják saját szavazótáborukat, ehhez nem kell mást tenni, mint a Szallas.hu oldalon megkeresni a saját szálláshely oldalát, majd kimásolni a linket és megjeleníteni saját weboldalukon. Érdemes továbbá a szálláshely linkjét saját Facebook oldalon is megosztani a szavazókkal, de hírlevélen keresztül is megkérhetők a vendégek arra, hogy szavazzanak az adott szálláshelyre. „Érdemes aktivizálni a rajongókat, hiszen egy győzelem még több vendéget hozhat, ezen felül értékes és hasznos nyeremények várnak gazdájukra” – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója.

TOP3 – 4-5 csillagos szállodák
1. Hotel Kapitány Sümeg
2. Két Korona Konferencia és Wellness Hotel Balatonszárszó
3. Teleki-Degenfeld Kastélyszálló Szirák

TOP3 – 3 csillagos szállodák
1. Hunguest Hotel Freya Zalakaros
2. Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
3. Hotel Panoráma Balatongyörök

TOP3 – szállodák 3 csillag alatt, vagy csillag nélkül
1. Piramis Hotel Gárdony
2. Hotel Magaspart Balatonföldvár
3. Hotel Panoráma Sopron

TOP3 – Apartman, vendégház, hostel, diákszálló
1. Erzsébet Vendégház Csesznek
2. Braun Vendégház Sárospatak
2. Brigitte Vendégház Bük

TOP3 – Panzió
1. Royal Panzió Cserkeszőlő
2. Pelso Panzió Balatonmáriafürdő
3. Kati Panzió Törökbálint


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.