A magazin öszi számában mintegy hét oldalt szentel Magyarország “Vörösbor Mekkájának“. A cikk írója, Thomas Brandl szerint Villány méltó vetélytársa Bordeaux-nak, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy számos nemzetközi versenyen a kíváló villányi borok maguk mögé utasítanak más nációbéli, világhíres márkákat.
Ám a szerzö szerint a térség kiváló bora egyenlöre sajnos kevéssé ismert a külföldi borkedvelök körében. Ezért is bír nagy jelentöséggel, hogy Németország legrangosabb, a német bor-rajongók körében nagyon népszerü és véleményformáló jelentöséggel bíró, bormagazinjának egyik munkatársa ellátogatott a vidékre, hogy személyesen is meggyözödjön a villányi borok kitünö minöségéröl.
A cikk a híres borászoknál – Bock József, Debreczen Mónika, Gere Attila, Günzer Tamás és Tiffán Ede – tett látogatás mellett az ízletes magyar konyhához is kedvet csinál. Valamint bemutatja a környék nevezetességeit: kitér a helybéli svábság szokásaira, utal a harkányi termálvíz gyógyító erejére és a Dráva menti, érintetlen területekre.
A cikk természetesen Pécsre, Európa Kulturális Fövárosába is elkalauzolja az olvasókat éttermeket is ajánlva - adta hírül a Magyar Turizmus Zrt. németországi külképviselete.