A 43 éves nő „egyedi és utánozhatatlan” fogásokat kínál – írta hétfői közleményében a Gault & Millau. Grandits konyhája az adható 20 pontból tizennyolcat kapott.
A dél-németországi Albstadtban született Tanja Grandits Harald Wohlfahrt mellett tanulta ki a szakmát Baiersbronnban, majd a londoni Claridge szállodában, a dél-franciaországi Bagnol-sur-Ceze-ben álló Chateau Montcaud-ban és a svájci eschikofeni Landhaus Thurtalban dolgozott. 2008-ban került a Stucki élére.
Húsz évvel ezelőtt egy svájci mesterszakácsnő, Irma Dütsch két másik séffel megosztva nyerte el a címet, de most először lett egyedül nő a kitüntetett.
A legjobb svájci éttermek osztályozásakor a Gault & Millau megtartotta a korábbi sorrendet. Hat konyhafőnök - Benoît Violier (Crissier), Andreas Caminada (Fürstenau), Philippe Chevrier (Satigny), André Jaeger (Schaffhouse) Didier de Courten (Sierre) és Bernard Ravet (Vufflens-le-Château) - nyerte el a legjobb osztályzatot, azaz 19-et a húszból.
Német-Svájcban Christian Kuchler (Eglisau) lett "az év legjobb német-svájci séfje" 17-es osztályzattal.
Összesen 96 szakács kapott jobb osztályzatot, 43-an pedig rosszabbat, mint 2013-ban.
Forrás: MTI