Idén korábban nyit a Balaton

Földön – vízen – levegőben – minden úton irány 2014-ben is a Balaton régió! - szól a balatoni régió négy évszakos utazásra ösztönző kampánya. Különösen a belföldi turistákat várják.

A rendezvény házigazdája Varga-Dani Barbara, az MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője mondta el, hogy több turistát várnak a Balatonon, ennek érdekében 280 vállalkozás és non-profit szervezett fogott össze, a Nyitott Balaton elnevezésű akció keretében már tavasszal is vonzó programokat kínálnak.

Tavasszal a Balaton7-et továbbfejlesztve a Magyar Turizmus Zrt. a Balatoni Regionális TDM Szövetséggel közösen tervezi megszervezni a „Nyitott Balaton – Vendégül látjuk az országot a Balatonnál” akciót, amelynek keretében kedvezményes ajánlatok és programlehetőségek várják a május 1. és 11. között a régióba érkező vendégeket.
2014 nyarán is szeretnének együttműködni a Funzine Médiával és közösen megjelentetni a Balaton Funzine rendezvénynaptárt, emellett pedig szintén tervezik az együttműködést az m1 nagy sikerű magazinműsorával, a Balatoni Nyárral.

Ősszel elsősorban hagyományos médiamegjelenést terveznek a bor és gasztronómia témakörében, míg télen online kampánnyal kívánják felhívni a figyelmet a balatoni egészségturisztikai lehetőségekre.

A tájékoztatón Hévíz polgármestere a szólt a Hévíz-Balaton Airportról, és arról, hogy a napokban ajánlatot küldenek a repülőtér fenntartásában érdekelteknek támogatásukért. Papp Gábor szólt Hévíz fejlesztéséről, többek között megújul az autóbusz pályaudvar és a főtér is. Korok és Borok elnevezéssel tematikus sétautat terveznek a település egregyi városrészében. A közel félmilliárd forint összegű támogatás segítségével az évezredes történelmi és kulturális örökséget a gasztroturizmussal kívánják összekapcsolni.

Zalakaros polgármestere, Novák Ferenc a fürdő sikeres fejlesztéséről számolt be, szoros kapcsolatot ápolnak Hévízzel, több közös pályázatban is részt vesznek.

Bubla Zoltán, a Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnöke Keszthely, Vonyarcvashegy, Balatongyörök és Gyenesdiás fejlesztéseiről szólt, többek között arról, hogy komplex, kiemelkedően erős borászati és gasztronómiai termék jött létre 2014 februárjában Vonyarcvashegyen: interaktív élménytérré alakították a 200 éves Festetics-pincét és megnyílik a Bock Bisztro Balaton. Az elmúlt év októberében ünnepélyesen megnyitották a Festetics Helikon Taverna borászati és gasztronómiai kiállítóterét. Az étterem alatt húzódó, 200 éves borospince új belsőt öltve fogadja vendégeit.

Havris Klaudia, a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai egyesület titkára adott tájékoztatót a város nevezetességeiről. Ősszel folytatódik a tavaly nagy sikerrel debütált Balatoni Halfesztivál, ahol 2013 októberében megközelítőleg 8 ezer adag halas étel került a fesztiválozók tányérjára. Novemberben a pálinka ad témát egy újabb őszi rendezvénynek, míg decemberben a Part Fm rádió ismétli meg azt a szabadtéri szilveszteri bulit, aminek köszönhetően az év utolsó napján zsúfolásig megtelt Siófok 2013-ban építészeti nívódíjat nyert. főtere.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.